Op het Menu: Peulvruchten!
Datum en tijd
Restitutiebeleid
Restituties tot 30 dagen voor evenement
Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.
Wat maakt peulvruchten zo duurzaam en gezond? En waarom eten we ze zo weinig?
Over dit evenement
De toekomst is plantaardig, of in ieder geval een stuk meer plantaardig. Dat betekent een transitie op ons bord: van dierlijke eiwitten naar meer plantaardige eiwitten. Peulvruchten hebben een belangrijke rol te spelen in deze transitie. Niet alleen omdat ze vol eiwitten zitten en gezond voor ons zijn, ze spelen ook een belangrijke rol in bodemvruchtbaarheid en biodiversiteit. Het eten van Nederlandse peulvruchten is één oplossing voor vele uitdagingen. Waarom eten we ze dan zo weinig?
Tijdens deze leerzame programmadag leren we hoe veelzijdig en duurzaam de wereld achter peulvruchten is. We bezoeken een pionier-boer die laat zien hoe deze gewassen geteeld worden en de uitdagingen en kansen van peulvruchten met ons deelt. Ook duiken we in de geschiedenis achter de peulvrucht in de Nederlandse keuken, laten we ons inspireren door de rol van peulvruchten in andere eetculturen en proeven we de toekomst samen met nieuwe initiatieven die bonen weer op de kaart zetten.
Ben je tussen de 18-35 jaar en heb je een grote interesse in ons eten en voedselsysteem? Ga mee! Een ticket geeft je toegang tot het programma en is inclusief koffie/thee en lunch, exclusief vervoer van en naar de start- en eindlocatie.
Over ‘Op het menu’
‘Op het menu’ is een dagprogramma van SFYN voor alle jonge mensen (18-35) die meer willen leren over ons eten en voedselsysteem. Elk jaar worden er verschillende edities georganiseerd en tijdens elke editie duiken we in een ander deel van de voedselketen. Door middel van colleges, excursies en workshops verdiepen we ons samen in het thema van de dag. We gaan in gesprek met boeren, vissers, chefs, wetenschappers, marketeers, beleidsmakers en vooral met elkaar. Wat staat er tijdens de volgende editie op het menu? Check het in onze agenda!
Op Het Menu: Peulvruchten! wordt georganiseerd door Slow Food Youth Network Nederland in samenwerking met WWF-NL.