Op het menu: regeneratieve landbouw

Venster Acties

Op het menu: regeneratieve landbouw

Op het menu: Regeneratieve Landbouw

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

Bodemzicht 13 Sint Jacobsweg 6581 KM Malden Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Beleid voor refunds

Restituties tot 30 dagen voor evenement
Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Over dit evenement

Grote verandering in ons landbouwsysteem is misschien wel dé belangrijkste ontwikkeling in deze tijd. Maar hoe begin je zo’n transitie? Eén van de manieren waarop boeren werken aan verandering is de inzet van regeneratieve landbouw. Regenera-wat? Heb jij geen idee wat dit is, of ben je juist al een expert op dit gebied? Ga mee met SFYN want 15 oktober staat regeneratieve landbouw op het menu.

Duurzame ontwikkeling gaat vaak over het verminderen van een negatieve impact, maar regeneratie gaat juist over het maken van een positieve impact. Regeneratieve landbouw werkt dan ook aan ecologische én sociale én economische winst. In plaats van de schade van het huidige landbouwsysteem te beperken (minder spuiten, minder ploegen, minder uitstoten), draait regeneratie om het faciliteren van zo veel mogelijk leven, het verrijken van de bodem, het vastleggen van CO2, het vergroten van de biodiversiteit, het verbeteren van de waterhuishouding en het versterken van ecosystemen! Én regeneratieve boerderijen dragen meestal ook bij aan de lokale economie en gemeenschap.

De wereld van regeneratieve landbouw kan ons wereld- en mensbeeld flink op z’n kop zetten. Durf jij deze uitdaging aan? Tijdens de Op het menu-dag op 15 oktober nodigen we je uit op demonstratieboerderij Bodemzicht waar zij en Stichting Lenteland ons mee zullen nemen in hun gedachtegoed en de praktische toepassing van regeneratie.

Ben je tussen de 18-35 jaar en heb je een grote interesse in ons eten en voedselsysteem? Ga mee! Een ticket geeft je toegang tot het programma en is inclusief koffie/thee en lunch, exclusief vervoer van en naar de start- en eindlocatie.

Over ‘Op het menu’

‘Op het menu’ is een dagprogramma van SFYN voor alle jonge mensen (18-35) die meer willen leren over ons eten en voedselsysteem. Elk jaar worden er verschillende edities georganiseerd en tijdens elke editie duiken we in een ander deel van de voedselketen. Door middel van colleges, excursies en workshops verdiepen we ons samen in het thema van de dag. We gaan in gesprek met boeren, vissers, chefs, wetenschappers, marketeers, beleidsmakers en vooral met elkaar. Wat staat er tijdens de volgende editie op het menu? Check het in onze agenda!