Op naar een gegevensmodel voor de omgeving

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Op 20 oktober gaan we in DiS Online met Hein, Ashkan en Tony in gesprek over hoe de Doorontwikkeling in Samenhang aansluit bij hun behoeften

Over dit evenement

Sprekers: Hein Corstens (Corstens Informatiearchitectuur), Ashkan Ashkpour (Gemeente Delft) en Tony Sloos (Digitaal Stelsel Omgevingswet)

Om met zijn allen gegevens te (kunnen) delen over de omgeving, gebruiken mensen een model van die omgeving. Iedereen maakt van die gegevens in zijn eigen context “omgevingsinformatie”.

Gegevens over de omgeving betreffen onder andere geografische objecten, objecten met een locatie en een ruimtelijke omvang. Daar komt DiS Geo om de hoek: hoe kunnen we deze in samenhang doorontwikkelen?

Hein pleit in publicaties voor een overkoepelend informatiemodel van de Omgeving. Tony heeft daar ook behoefte aan om de toepassing van regels te ondersteunen met relevante informatie. En Ashkan pioniert er mee binnen de gemeentelijke context.

Op 20 oktober gaan we in DiS Online met Hein, Ashkan en Tony in gesprek over hoe de Doorontwikkeling in Samenhang aansluit bij hun behoeften. Hein en Ashkan vergelijken hun verwachtingen ten aanzien van de objecten en hun relaties. We kennen inmiddels de hoofdlijnen van de informatiemodellen van de samenhangende objectenregistratie. Wat kunnen we er al mee en wat kunnen we er nog niet mee? De doorontwikkeling voorziet dat het toevoegen van gegevens aan de set basisgegevens wordt ondersteund, om flexibel mee te kunnen bewegen met de informatiebehoefte van de samenleving. Welke stappen zijn hiervoor nodig, “op weg naar een omgevingsgegevensmodel”?

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen