€ 5

Open avonden co-creatie bij Waag

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Nieuwmarkt 4

1012 CR Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Kom naar een open avond co-creatie bij Waag tijdens ons donderdagprogramma. Elke avond belicht een ander thema rond het co-creatie proces, en zal door een van de communityleden worden georganiseerd. Kijk voor het programma van elke avond op waag.org/events.

Co-creatie en Waag

Co-creatie is een belangrijke methode voor Waag. In onze projecten werken we nauw samen met stakeholders, variërend van eindgebruikers en probleemeigenaren tot kunstenaars en inhoudelijk experts. Op basis van deze ervaring is de Co-creation Navigator ontwikkeld, een nieuwe online toepassing die je door de verschillende stadia van co-creatie leidt, van voorbereiding tot uitvoering. De Navigator leidt je naar hulpmiddelen en methoden die je in elke fase kunnen helpen bij co-creatie.

Maar de Co-creation Navigator is niet alleen een open verzameling van methoden. Het geeft ook een overzicht van het hele proces dat bij co-creatie hoort. Je ervaart hoe je een goede basis creëert, een team opbouwt, wat de juiste instelling is, en hoe je de juiste mensen kunt betrekken. De Co-creation Navigator gebruikt de look-and-feel van een metrokaart om je te begeleiden op je reis langs de verschillende 'stations' van een co-creatie proces.

De Co-creation Navigator is sinds het voorjaar van 2018 als bèta beschikbaar en in gebruik bij onze projectpartners in de Horizon2020 projecten BigPicnic, Cities-4-People en Mobility Urban Values. We betrekken hen in de ontwikkeling van inhoud en vorm, zij vullen methoden aan, testen de bruikbaarheid en delen hun ervaringen, met als doel, een community van co-creatoren te laten ontstaan. Op deze manier is de Navigator niet alleen een resource, hij wordt ook blijvend geco-creëerd.

De maandelijkse thema-avonden rond de Co-creation Navigator richten zich op co-creatoren; mensen met ervaring en kennis in procesbegeleiding, design thinking, co-creatie, community outreach en verander-management. De avonden zijn momenten voor kennisuitwisseling en communityvorming, en ze zijn open voor deskundigen van alle niveaus. Samen bouwen we aan een gedeeld idioom en methode rond co-creatie, die we verder kunnen uitwerken met behulp van de Co-creation Navigator.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Nieuwmarkt 4

1012 CR Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen