€ 53,62

Meerdere data

Open Ayurveda Tuindag 2019

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Europa Ayurveda Centrum

Witharenweg 9

7738 PE Witharen

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Ayurveda tuinen 2018

Ieder jaar vanaf juni zijn de Ayurveda tuinen in Witharen voor drie dagen open voor publiek. Deze tuinen zijn ingericht volgens Vastu design. Dat is een harmonieuze manier van ontwerpen dat rekening houdt met de maten van de natuur, zodat de energie vrij kan stromen.

De tuinen hebben verschillende grote en minder grote vijvers. De manier van kweken is volgens de Vedische landbouwmethoden. Er wordt gebruik gemaakt van panchagavyam als bemestingsmethode. Dat zijn de vijf producten van de koe.

In de tuinen wordt vanalf 2011 onderzoek gedaan door diverse universiteiten zoals de Wageningen Universiteit, de Universiteit van Utrecht en de Universiteit van Munster naar de kruiden maar ook naar de Vedische landbouwmethoden.

Tijdens de open tuindagen wordt hier volop over verteld en kunt u van dichtbij zien hoe de kruiden gekweekt en verwerkt worden. Een unieke beleving en daarom een absolute aanrader om een van de drie dagen te bezoeken. Op verzoek kan de kaart(en) opgestuurd worden zodat u dit als cadeau kunt geven. Bel ons daar even over op, dan maken we dit in orde voor u. 0523-677208.

PROGRAMMA OPEN AYURVEDA TUINDAGEN 2019

Aanvang: 14:00 bij Witharenweg nummer 6.

Let op dit is aan de overkant van het centrum.

Onze medewerkers helpen u met parkeren (herkenbaar aan de opvallende oranje hesjes) en met het innemen van de tickets. Mocht u nog geen ticket hebben dan kunt u contant of per pin betalen bij een van onze medewerkers.

14:15– 14:30

Welkomstwoordje door Cornelis Peters gevolgd door een kleine introductie in de Ayurvedische keuken via een lopend buffet.

14:30 – 15:00

Lezing Ayurvedische Voeding – Froukje van der Schaar

15:00-17:00

Rondleiding door de Kundalini tuin waar Mohana Kumari bijzonder verhalen zal vertellen over de verschillende kruiden en hoe deze worden gebruikt in de Ayurvedische praktijk. Cornelis verteld over de verschillende onderzoeken die er in de tuin zijn.

17:00-17:30

Lezing in de Shiva tuin van Rosemarie van Hoorne over Ayurvedische planten.

17:30-18:00

Gelegenheid voor het stellen van vragen. Napraten met een kopje thee.

Kleine verrassing voor mee naar huis.

Wij laten enkele producten zien die wij in ons centrum maken en die u kunt kopen als u dat wenst. Momordica thee, Vayana thee en de leverreinigingskuur, en niet te vergeten onze serie tincturen. Bekijk van te voren onze website earp.nl voor inspiratie

Delen met vrienden

Locatie

Europa Ayurveda Centrum

Witharenweg 9

7738 PE Witharen

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen