Gratis

Open data in de publieke ruimte

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

LocHal Bibliotheek

1000 Burgemeester Brokxlaan

5041 SG Tilburg

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Deze middag staat in het teken van open data in de publieke ruimte. Wat zijn open data, en belangrijker, wat kun je er zelf mee?

Over dit evenement

14.00 Opening programma

Ontvangst door Miriam van den Beemt, projectleider Monitor van de Stad bij de Bibliotheek Midden-Brabant. Tau Omega geeft een korte demonstratie van het door hen ontwikkelde dashboard voor de Monitor van de Stad. De Monitor van de Stad is een programmalijn van het Futurelab. We werken hier aan een manier om beschikbare data over de regio op een laagdrempelige manier beschikbaar te maken voor een breed publiek.

14.15 Keuze uit drie workshops

  • Data verzamelen: minihackathon LoRaWAN netwerk door Will Loermans, Ontdekstation 013. We hebben in Tilburg een dekkend LoRaWAN-netwerk. Onder andere de meetstations van Meet je Stad werken met deze techniek. Maar het netwerk biedt oplossingen voor veel meer uitdagingen. In deze sessie werk je samen aan een eerste nieuwe toepassing.
  • Data analyseren: persoonlijk weeradvies met Meet je Stad data door Erik Driessen, data-analist. In de workshop worden verschillende manieren om data te gebruiken getoond. Je maakt zelf een eigen, hyperlokaal weeradvies met de data van Meet je Stad.
  • Data interpreteren: correlatie is causatie? door Frans Fonville, docent toegepaste wiskunde bij Fontys Hogescholen. Data interpreteren is een vak apart, en het kan verleidelijk zijn om conclusies te trekken die achteraf niet blijken te kloppen. In deze workshop ga je actief aan de slag om bewijzen te zoeken die er eigenlijk niet zijn.

15.45 Nabespreking

Onder leiding van Maxim van Someren gaan we met elkaar in gesprek over de kansen die open data bieden voor het verbeteren van de publieke ruimte en het aanpakken van maatschappelijke uitdagingen.

16.00 Borrel

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

LocHal Bibliotheek

1000 Burgemeester Brokxlaan

5041 SG Tilburg

Netherlands

Kaart bekijken

Organisator Futurelab, de Bibliotheek LocHal

Organisator van Open data in de publieke ruimte

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen