Open Paushuize

Venster Acties

Meerdere data

Open Paushuize

Maandelijks gratis rondleiding in Paushuize

Door Conservator Paushuize

Waar en wanneer

Datum en tijd

zo. 27 sep. 2020 11:00 - zo. 30 jul. 2023 12:00 CEST

Locatie

Paushuize 49 Kromme Nieuwegracht 3512 HE Utrecht Netherlands

Over dit evenement

Het 16e eeuwse Paushuize is een van de oudste gebouwen in het historische hart van Utrecht. Het monumentale pand ontleent haar naam aan de enige paus die Nederland gekend heeft. Lange tijd diende Paushuize als ambtswoning van de gouverneur en van de commissaris van de Koning(in) in de provincie Utrecht.

Het prachtige stadspaleis is maandelijks opengesteld voor publiek. Elke laatste zondagochtend van de maand zijn bezoekers van harte welkom. Een rondleiding is gratis, maar reserveren is noodzakelijk. U kunt zich daarna melden op de binnenplaats.

Rondleiding 18 december: met muziek!

Als u zich inschrijft voor de rondleiding op 18 december, kunt u een speciale rondleiding met muzikale omlijsting verwachten. U krijgt de bijzondere ruimtes van Paushuize te zien, maar u kunt ook genieten van de muziek van het Blaaskwintet 030. Zij zullen spelen bij aanvang en ter afsluiting van de rondleiding.

Blaaskwintet 030

Blaaskwintet 030 werd in 2010 opgericht in Utrecht. Het bestaat uit 5 enthousiaste gevorderde amateurmusici. Het repertoire op de lessenaars varieert van 18e eeuws klassiek tot meer eigentijds. Wij repeteren op regelmatige basis en worden af en toe gecoacht door onze repetitor Rudi van Hest, die dan aanschuift om aan samenspel en muzikaliteit te werken. De huidige bezetting is als volgt: Niels Aerts (fluit), Teun Bonenkamp (hobo), Willemijn Scholvinck (klarinet), Voline van Teeseling (fagot) en Henk ter Steege (hoorn).

Repertoire

Ferenc Farkas - Uit: Early Hungarian Dances, nrs. 1, 2 en 5

Joseph Haydn - Uit: Divertimento, Allegro con spirito, menuetto en rondo

Dmitri Shostakovich - Uit: the Golden Age, Polka

Hugo de Groot - Suite on an Old Dutch Folksong

Over de organisator

Georganiseerd door
Conservator Paushuize