Gratis

Open Space. De nieuwe Wet Inburgering; zegen of ramp?

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

BOOST Amsterdam

2 Danie Theronstraat

1091 XX Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
De nieuwe Wet Inburgering, een zegen of een ramp?

Over dit evenement


		Afbeelding van Open Space. De nieuwe Wet Inburgering; zegen of ramp?

De nieuwe Wet Inburgering, een zegen of een ramp?

De nieuwe Wet Inburgering komt eraan. En die gaat grote impact hebben.

Er zijn veel meningen en interpretaties over de praktische uitwerking, de kansen en risico’s van de nieuwe wet. Maar wat gaat nu echt werken als het gaat om de aansluiting op de arbeidsmarkt? Wanneer is de nieuwe Wet Inburgering een zegen voor werkzoekende statushouders - en wanneer is het een ramp?

De Refugee Talent Hub heeft samen met Jump Movement het initiatief genomen om hierover in gesprek te gaan. Met alle betrokken maatschappelijke partners, open en concreet.

Dit doen wij live, in een Open Space bijeenkomst. Open Space is een methodologie waarbij een diverse groep mensen die allen bij het onderwerp betrokken zijn, creativiteit verzamelen en krachten bundelen om oplossingen te bedenken voor een complex vraagstuk. Vaak voer je de beste gesprekken bij het koffiezetapparaat of tijdens de borrel. Wij faciliteren zo'n soort gesprek, een hele middag lang.

Voor deze sessie is onze centrale vraagstelling:

Hoe gaan wij statushouders aansluiting laten vinden op de arbeidsmarkt, samen, realistisch en met wat tempo.

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 26 oktober van 13:00 tot 17:00 uur met daarna een borrel tot 18:00 uur. De locatie is BOOST Amsterdam: een ontmoetingsplek waar vluchtelingen en buurtbewoners samen werken aan integratie. Een ideale plaats voor een dergelijk gesprek. BOOST is gevestigd aan de Danie Theronstraat 2 in Amsterdam, op 2 minuten looptijd van metrohalte Wibautstraat en op 10 minuten loopafstand van NS station Amsterdam Amstel.

We volgen de dan geldende corona-maatregelen. Op dit moment is de situatie zo dat we werken met een coronatoegangsbewijs. Dit bewijs maak je met een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat je hersteld bent van corona. Vanzelfsprekend volgen we rondom dit event de meest actuele veiligheidsmaatregelen op, zodat jij zorgeloos naar het event kan. We houden je op de hoogte van eventuele wijzigingen.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

BOOST Amsterdam

2 Danie Theronstraat

1091 XX Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Organisator Refugee Talent Hub

Organisator van Open Space. De nieuwe Wet Inburgering; zegen of ramp?

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen