Open Werkplaats bij de Vliegtuin

Venster Acties

Open Werkplaats bij de Vliegtuin

Ben jij een maker en vind jij het belangrijk dat makers in Amsterdam kunnen blijven? Maak kennis met het makerscollectief de Vliegtuin!

Door Podcastnetwerk & Waag

Waar en wanneer

Datum en tijd

do. 30 mrt. 2023 18:00 - 20:30 CEST

Locatie

Distelweg 83 83 Distelweg 1031 HD Amsterdam Netherlands

Over dit evenement

  • 2 uren 30 minuten
  • eTicket voor mobiel

Elke maand openen we de deuren van een andere werkplaats. Op donderdag 30 maart is het de beurt aan de Vliegtuin in Amsterdam-Noord.

Makerscollectief de Vliegtuin bestaat uit een bont gezelschap van creatieve makers: ze bewerken hout, staal, hergebruiken materialen, smeden in hun eigen smederij, bouwen kunstwerken, en beschikken over een siertuin. Deze makers werken op het snijvlak van fictie en gangbare realiteit: verbeelding, vrijheid en experiment voeren de boventoon.

Net als veel andere maakplaatsen zal ook de Vliegtuin waarschijnlijk in de nabije toekomst moeten wijken voor de bouw van appartementen aan de Distelweg.

Ben jij een maker en benieuwd naar dit makerscollectief? En vind jij het belangrijk dat makers in de stad blijven? Kom langs, bekijk de verschillende werkplaatsen en praat mee over het belang van (creatieve) makers in de stad. Wees welkom van 18:00 uur tot 20:30, voor een hapje en een drankje wordt gezorgd. 

Samen met Pakhuis de Zwijger en het Hout- en Meubileringscollege onderzoekt Waag in het project Centrinno wat makers voor de stad betekenen en kunnen betekenen. Hoe zorgen we dat makers in Amsterdam-Noord hun maakplaatsen kunnen behouden, terwijl er steeds meer woningen gebouwd worden? Hoe kunnen maakplaatsen juist samengaan met hun buurten, en kunnen makers en bewoners iets voor elkaar betekenen?

Vragen? Stuur een email naar anna [@] waag [punt] org

Over de organisator