Gratis

Meerdere data

Opening exhibition Entre'Acte | Gabriele Fettolini

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

PontArte Maastricht

29 Kapoenstraat

6211 KV Maastricht

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Opening tentoonstelling Entre'Acte van Gabriele Fettolini op 5 November 17.00 uur of 18.30 uur (selecteer een voorkeur)

Over dit evenement

ENTR’ACTE is de nieuwe expositie van de Zwitserse kunstenaar Gabriele Fettolini bij PontArte in Maastricht. Vanaf donderdag 4 November tot en met 30 November kan de tentoonstelling bezocht worden. De tentoonstelling was eigenlijk gepland in April 2020, maar is door de pandemie verschillende keren verschoven. Nu is het zover:

Een abstract spel van licht en donker, kleur en vervaging, vorm en compositie, dat is wat het werk van Fettolini typeert. De Zwitser, die zijn tijd al sinds de jaren ’80 verdeelt tussen Barcelona en Zwitserland, heeft voor deze tentoonstelling een aantal composities gemaakt die de titel Entre’acte gekregen hebben. Werken op papier en doek in verschillende formaten vormen de tussenruimte die Fettolini ons wil laten ervaren.

Letterlijk betekent Entre’acte in het Frans een vermaak tussen 2 delen in een toneelstuk of opera. Vaak is het dans of muziek. Fettolini heeft dit gegeven genomen als uitganspunt voor zijn schilderijen; De werken vormen een uitdrukking van “het verbeelden en het resultaat, het begin en het einde van een werk” aldus Fettolini. Metaforisch is een Entre’acte een ruimte tussen 2 delen waarin veel dingen kunnen gebeuren. Dat maakt het spannend voor de kunstenaar en voor de toeschouwer.

De papieren werken (op houten panelen) die te zien zijn geven de kwetsbare en vluchtige ruimte weer, ze laten een spoor na voordat ze weer verdwijnen. In veel werk van Fettolini komt dit gegeven terug, evenals de variatie en de compositie, die keer op keer aangepast kan worden.

Opening: 5 November 17.00 uur, Kapoenstraat 29, Maastricht. In aanwezigheid van de kunstenaar.

Er zijn 2 tijdslots: 17:00 – 18.30 uur en 18.30 uur – 20.00 uur. Maximale capaciteit per slot is 30 personen.

De dan geldende corona maatregelen worden gerespecteerd. Check bij de galerie wat er nodig is om bij de opening aanwezig te kunnen zijn. In principe is een vaccinatie bewijs en aanmelding vereist.

Openingstijden tijdens de tentoonstelling: do t/m zaterdag 11.00 – 17.00 uur en op afspraak. Kapoenstraat 29 in Maastricht.


		Afbeelding van Opening exhibition Entre'Acte | Gabriele Fettolini

		Afbeelding van Opening exhibition Entre'Acte | Gabriele Fettolini
Delen met vrienden

Locatie

PontArte Maastricht

29 Kapoenstraat

6211 KV Maastricht

Netherlands

Kaart bekijken

Organisator PontArte

Organisator van Opening exhibition Entre'Acte | Gabriele Fettolini

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen