Gratis

Opening FOTODOK fototentoonstelling Why Work?

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Stichting Fotodok

Lange Nieuwstraat 7

3512 PA Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Opening FOTODOK tentoonstelling Why Work? Te zien van 9 maart t/m 27 mei

FOTODOK nodigt je van harte uit voor de opening van de nieuwe tentoonstelling Why Work?. Een tentoonstelling over (de toekomst van) werk.

16:30 uur Inloop 17:00 uur Officiële opening 18:00 uur Proost met ons op de opening van de nieuwe tentoonstelling, spreek de makers en ontdek of jouw baan over tien jaar nog bestaat.

Als we ons voorstellen doen we dat met onze naam, bijna meteen gevolgd door het werk dat we doen. Ons werk is een belangrijk onderdeel van onze identiteit: je bent wat je doet. Ben je succesvol, populair of maatschappelijk betrokken? Toch blijkt ook dat de veel Nederlanders zich niet nuttig voelen bij de uitoefening van hun beroep; in verschillende enquêtes geeft 30 tot 40 procent van de beroepsbevolking aan zich zo over zijn of haar baan te voelen. ‘Werken we om te leven, of leven we om te werken?’ is een veelgestelde vraag in allerhande zelfhulp en management boeken.

Onze relatie met dit toch complexe onderdeel van ons dagelijks leven, maar ook onze globale maatschappij staat op het punt ingrijpend te veranderen. Razendsnelle technologische ontwikkelingen, geopolitieke ontwikkelingen en het vrije-marktdenken zorgen er voor dat de functie van werken in onze samenleving drastisch aan het veranderen is. Economen verwachten dat over 20 jaar 50% van de banen zoals we die we nu kennen, niet meer bestaat. Hoe ons werkende leven er over 10 jaar uitziet, is moeilijk te voorspellen. De toekomst van werk staat wereldwijd op de agenda. Het World Economic Forum heeft de toekomst van werk tot het speerpunt van de komende jaren gemaakt.

Aan de vooravond van deze veranderingen kijkt FOTODOK in de tentoonstelling Why Work? door de ogen van (inter)nationale beeldmakers naar de sociaal-economische rol die werk vandaag de dag in ons leven inneemt. We nodigen je uit met ons na te denken over de vraag: hoe geven wij vorm aan de toekomst van werk, voordat de toekomst ons vormt?

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Stichting Fotodok

Lange Nieuwstraat 7

3512 PA Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen