Gratis

Opening Grondstofjutters Wassenaar met Healthy Seas

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Strandhut Simpel aan Zee

Wassenaarseslag 37

2242 PG Wassenaar

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Grondstofjutters opening Wassenaar met Healthy Seas

Over dit evenement

Op zes plekken langs de Wassenaarse kust kun je sinds 2018 een juttas lenen en gevuld met afval inleveren voor wat lekkers. Woensdag 23 juni wordt de Grondstofjutters aanpak gevierd op het strand.

Healthy Seas

Dit jaar wordt het jut-event in samenwerking met Healthy Seas (https://www.healthyseas.org/) georganiseerd. Healthy Seas houdt zich sinds 2013 bezig met het opduiken van "ghost nets". Dit zijn visnetten die verloren zijn gegaan en zich in (de) zee(bodem) bevinden. Van de opgedoken visnetten maken zij nieuwe producten. Tijdens het jutten gaan we dit jaar vooral opzoek naar vispluis, stukken visnet. Het gevonden vispluis gebruiken we om iets leuks te maken. Ook sturen we het gevonden vispluis met een begeleidende brief op naar vissers en de overheid, om op een positieve en constructieve manier om verandering te vragen.

Ook Dunea is aanwezig bij het evenement om te vertellen over Nationaal Park Hollands Duin.

Om 15.00 uur beginnen we met een welkom bij Simpel aan Zee. Deelnemers krijgen een juttas mee om gezamenlijk zoveel mogelijk vispluis en ander zwerfafval te rapen.

𝐆𝐫𝐨𝐧𝐝𝐬𝐭𝐨𝐟𝐣𝐮𝐭𝐭𝐞𝐫𝐬 𝐢𝐧 𝐍𝐞𝐝𝐞𝐫𝐥𝐚𝐧𝐝

De Grondstofjutters aanpak startte in 2015 in Katwijk. Sinds dit jaar kunnen strandgangers een tas lenen in Wijk aan Zee, Noordwijk, Katwijk, Wassenaar, Scheveningen, Westland en Hoek van Holland. Borden bij strandopgangen met de tekst “Aan de wandel? Neem een juttas mee!” attenderen bezoekers op de mogelijkheid een steentje bij te dragen aan een schoon strand. De speciaal ontworpen juttassen zijn te leen. Bij inlevering is een volle juttas bij de paviljoens een kop koffie, ijsje of ander bedankje waard. Zo werken de paviljoens met wandelaars samen aan een plasticvrije zee door eigen stranden schoon te houden. In Wassenaar kun je een tas lenen bij De Badmeester, Strandpaviljoen Sport, Beachclub Bait, Simpel aan Zee, Surfclub Wassenaar en De Golfslag.

De aanpak is een samenwerking tussen gemeente, strandpaviljoens en strandgangers. Initiatiefnemer Grondstofjutters nodigt iedereen uit om mee te jutten en actie te ondernemen tegen (plastic) zwerfafval.

Kom jij ook lekker uitwaaien en tegelijkertijd het strand bevrijden van afval?

𝗖𝗢𝗩𝗜𝗗-𝟭𝟵

Uiteraard wordt tijdens het evenement rekening gehouden met social distancing. Mensen met klachten die kunnen duiden op COVID-19 worden verzocht thuis te blijven.


		Afbeelding van Opening Grondstofjutters Wassenaar met Healthy Seas

		Afbeelding van Opening Grondstofjutters Wassenaar met Healthy Seas
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Strandhut Simpel aan Zee

Wassenaarseslag 37

2242 PG Wassenaar

Netherlands

Kaart bekijken

Organisator We Are Nature - Grondstofjutters

Organisator van Opening Grondstofjutters Wassenaar met Healthy Seas

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen