Opening SBK Sprouts Young Talents 2019

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

SBK Kunstuitleen & Galerie / Loods 6

307-309 KNSM-Laan

1019 LE Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Van 13 t/m 27 oktober organiseert Stichting Beeldende Kunst (SBK Kunstuitleen & Galerie) de zesde editie van SBK Sprouts Young Talents. Een overzichtsexpositie met werk van de beste afstudeerders van de Nederlandse kunstacademies 2019. Met dit podium wil SBK jonge kunstenaars een springplank bieden en hen onder de aandacht te brengen bij een groot publiek.

Hoewel SBK al sinds 1955 werk van jonge getalenteerde kunstenaars verzamelt, is de expositie Sprouts Young Talents die zij sinds 2014 organiseert uniek. Voor het grote publiek een geweldige kans om in een expositie de selectie door kunstexperts van een 31-tal beste talenten uit honderden ‘graduates’ van de 11 meest toonaangevende Nederlandse kunstacademies bij elkaar te zien.

Deelnemende kunstenaars Sprouts 2019

In Sprouts presenteert SBK werk van rond de 30 aanstormende talenten die vanuit verschillende disciplines werken. Er zijn (licht)installaties, (wand)sculpturen, schilderijen, tekeningen, fotografie (installaties), site-specific werken en beelden te zien. Uiteenlopende technieken, stijlen en thema’s.

Deelnemende kunstenaars 2019: Alex Avgud, Caroline Bach, Jorge Luis Barragán Castaño, Karlijn van Beurden, Zahar Bondar, Suzette Bousema, Henry Byrne, Hiu Ching Chan Tiffany, Myrto Christou, Laura van Daalen, Tibor Dieters, Eloïse Dieutegard, Maarten Fijan, Zara Glaser, Kim Gromoll, Lisette van Hoogenhuyze, Stella Hyunji Kim, Katarina Juričić, Pjotr van Leeuwen, Ilse Martens, Su Melo, Pleun Moos, Sørenn Nellemann, Ana Oosting, Aliaksandra Puchachova,Thom van Rijckevorsel, Robin Speijer, Tom van Veen, Roos Vogels, Iriée Zamblé en Marius van Zandwijk.

Werk van jong talent in een kunsthistorische context

Het werk van de ‘graduates’ wordt gepresenteerd in samenhang met (kern)stukken uit de rijke SBK-collectie. Door het werk van jong talent naast stukken uit de SBK-collectie te plaatsen, ontstaan nieuwe spanningsvelden en intrigerende overeenkomsten. Het biedt de bezoeker een handvat om het werk van de talenten te plaatsen. Hoe uiteenlopend de presentaties van de studenten ook zijn wat betreft thema-, materiaal-, compositie- en kleurkeuze. Ze passen in een traditie –of ze nu een tegenreactie op zijn of een verwijzing naar werk van voorgaande aanstormende talenten.

Side-expositie LINK: verbinding generaties kunstenaars

Naast Sprouts is ook de side-expositie LINK te zien. Acht gerenommeerde kunstenaars, allen leden van Arti et Amicitiae en met werk vertegenwoordigd in de SBK-collectie, presenteren recent werk. Er wordt een connectie gemaakt met hun werk en dat van de afgestudeerde Sprouts kunstenaars.
Deelnemende kunstenaars: Ronald Berning, Marieke Bolhuis, Henriëtte van 't Hoog, Erik Odijk, Helma Pantus, Marianne Roodenburg, Maria Schilder en Mirjam de Zeeuw.

Kunstprijzen

SBK presenteert naast de expositie twee nieuwe kunstprijzen: de SBK Sprouts Award en de SBK-Otto Hetterscheid Stimuleringsprijs.

De winnaar van de SBK Sprouts Young Talent Award wordt in 2019 bepaald door Laurie Cluitmans (conservator Hedendaagse Kunst Centraal Museum Utrecht) en Reyn van der Lugt (voormalig museumdirecteur, kunstverzamelaar en curator) samen met het artistieke team van SBK.


PRAKTISCHE INFO OP EEN RIJTJE

SBK Sprouts Young Talents 2019
13 t/m 27 oktober 2019

OPENING EXPOSITIE: zondag 13 oktober 15.00 - 17.00 uur

De expositie is dagelijks (m.u.v. maandag) geopend:
dinsdag t/m vrijdag 10.00 - 18.00 uur
zaterdag & zondag 11.00 - 18.00 uur

(020) 620 13 21
www.sbk.nl
amsterdamknsm@sbk.nl


SBK Sprouts Young Talents wordt mede mogelijk gemaakt door het AFK, Pictoright en het Prins Bernard Cultuurfonds.

Datum en tijd

Locatie

SBK Kunstuitleen & Galerie / Loods 6

307-309 KNSM-Laan

1019 LE Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen