€ 7,50 – € 25

Opera4daagse Texel, 12 tm 15 juni

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Texel

Diverse locaties

1700 Texel

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Opera4daagse Texel

Over dit evenement

Zin in een muzikaal begin van de zomer? Kom dan genieten van 4 dagen lang opera op Texel. Laat je verrassen door bijzondere opera's of door minioptredens vanaf de Operakar. Vanaf bijzondere plekken kan zomaar gezang opstijgen.. . . Met zangers en musici die hun sporen hebben verdient.

Bestel hier de tickets voor de betaalde voorstellingen in de voorverkoop zodat je zeker bent van een plaats.

Scroll naar beneden voor informatie over de betaalde voorstellingen en bezoek de website www.opera4daagse.nl voor het complete programma.

Opera: Erasmus, brieven aan Luther

Met muziek van Jacob van Obrecht

U bent getuige van een wel heel bijzondere muziekles….

Jacob Obrecht is de muzikale leermeester van Erasmus. Obrecht heeft zijn nieuwe compositie net voltooid: de Missa Super Fortuna Desperata. Hij probeert de muziek op zijn leerlingen over te brengen, maar Erasmus is er met zijn hoofd niet bij. Hij is verwikkeld in een heftige pennenstrijd met Luther en dat houdt hem bezig. De populistische Luther en de humanistische Erasmus staan lijnrecht tegenover elkaar. Obrecht probeert bij de muziek te blijven, maar intussen raakt Europa steeds meer verdeeld…

*Wist u dat Texel in 1926 een heeftige kerkscheuring heeft meegemaakt? In de inleiding op deze voorstelling wordt hier meer over verteld.

Met: Jorg Delfos (countertenor), David van der Braak (tenor), Marco Kalkman (bariton), Jeroen Manders (bas-bariton).

Makers: INTORNO

Voorstellingen: 12 en 13 juni, 20.00 uur

Locatie: Nederlands Hervormde Kerk, Hogereind 2, De Waal

________________________________________________________________________

Opera: Rusalka.

Met muziek Dvorák

Rusalka is een lyrische drama dat zich afspeelt onder en boven water. De prachtige tuin van museum Oudenschild maken een decor overbodig.

Rusalka, de zeemeermin wordt verliefd op een prins, een man van het leven op land, met benen en niet met een staart zoals zij. Haar vader en zussen proberen haar op andere gedachten te brengen. Maar ze houdt van de prins! Gelukkig is daar de heks die haar helpt aan benen. Maar, zoals een heks betaamt, gaat dit niet zomaar. Rusalka is haar stem kwijt en ook haar passie.

Dit levert in de liefde en relatie met de prins problemen op. De prins wordt verliefd op een warmbloedige vrouw en Rusalka ziet dit met lede ogen aan. De heks komt weer langs. Ze kan haar staart voor haar benen omtoveren maar met 1 voorwaarde. Rusalka moet de prins doden.....

Met: operadiva Wiebke Goetjes, meerdere solisten van de Operastudio en het kamerkoor van Artex Texel. Samen maken zij van deze avond een onvergetelijk hoogtepunt en een gedenkwaardige afsluiting van de opera4daagse

Makers: Hojotoho Operastudio

Voorstelling: 15 juni, 19.00 uur

Locatie: Museum Kaap Skil, Heemskerckstraat 9, Oudeschild

Kaarten en prijzen

Erasmus: € 12,50

Rusalka: € 17,50

Combinatiekaart: € 25,-

De gelukkige bezitters van een kortingkaart van Lange Juni krijgen € 5,- korting per kaart voor max. 2 personen. Neem wel je kortingkaart mee!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Texel

Diverse locaties

1700 Texel

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen