Niet beschikbaar

Oprichting Senia leesgroep 'Zijn wij ons brein'

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

de Bibliotheek Eindhoven

Emmasingel 22

5611 AZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Stichting Senia, de landelijke organisatie die mensen bij elkaar brengt met eenzelfde culturele interesse, start leesgroepen van een jaar over het thema ‘Zijn wij ons brein’? In deze themagroepen die ongeveer een jaar zullen bestaan, onderzoeken de deelnemers wat filosofie en wetenschap zeggen over geest, bewustzijn en vrije wil.

Senia vormt groepen van 6-8 personen. Deze groepen komen vier keer (of misschien iets vaker) bij elkaar. De eerste bijeenkomst bekijkt u een inleidende film en bespreekt deze aan de hand van discussievragen, opgesteld door deskundigen. Daarna behandelt u in verschillende bijeenkomsten drie inleidende boeken die het thema vanuit verschillende gezichtspunten behandelen. Het gaat om Wat betekent het allemaal. Zeer korte inleiding in de filosofie geschreven door Thomas Nagel, Bert Keizer, Waar blijft de ziel? En Alva Noë, We zijn toch geen brein

Bij elk boek levert Senia leeswijzers met discussievragen, zodat u echt met elkaar in gesprek raakt, en samen het thema verkent. Daarna stopt de themagroep, tenzij u zich verder in het onderwerp wilt verdiepen. Dan kunt u verder gaan met boeken die meer studie vergen, maar ook nog meer inzicht geven.

Kosten € 26,50
Nadere informatie bij Senia, Ineke van de Rotte, tel. 06-24866749

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

de Bibliotheek Eindhoven

Emmasingel 22

5611 AZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen