Uitverkocht

"Origami, Kunst of Wetenschap?" Pop-up wetenschapper Sebastien Callens

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Uitvindfabriek

Terheijdenseweg 64

Parkeren bij De Faam/Fietsendepot, Liniestraat 19)

4816 AA Breda

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Tijdens het nationale Weekend van de Wetenschap komt Sebastien Callens een leuke presentatie geven in Breda.

Vol of ander tijdstip fijner? Klik hier voor de lezing om 16 uur.

Sebastien is een Belgische wetenschapper bij de Technische Universiteit in Delft en is onderzoeker op het gebied van de biomaterialen. Hij kan erg leuk vertellen over zijn onderzoek naar allerlei nieuwe materialen die in het lichaam gebruikt kunnen worden, aan de hand van 3D geprinte prototypes en zelfs origami!

Origami is een eeuwenoude kunstvorm uit Japan waarbij papier gevouwen wordt in prachtige vormen. Iedereen heeft wel eens een origami kraanvogeltje of een ander diertje gevouwen, maar weinig mensen weten dat er heel veel wetenschap schuilt achter deze kunstvorm. Origami kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het maken van nieuwe robots, vouwbare zonnepanelen, grote tenten of zelfs implantaten.

Niet alleen mensen gebruiken trouwens origami voor het bedenken van slimme oplossingen, de natuur biedt ook heel veel voorbeelden van origami, bijvoorbeeld het opvouwen van de vleugels van bepaalde insecten. In een leuke presentatie geeft Sebastien uitleg over de wondere wereld van origami, en laat hij zien hoe de kunstvorm gebruikt kan worden in de wetenschap. Met behulp van (kleurrijke) voorbeelden hoopt hij iedereen te overtuigen dat origami niet alleen eeuwenoud is, maar ook springlevend!”

Komen jullie (kinderen vanaf ongeveer 10 jaar én volwassenen) naar de presentatie van deze leuke 'pop-up wetenschapper' in Breda? Reserveer dan snel je tickets. Die zijn gratis onder één voorwaarde: als je NIET kunt komen, annuleer je dan de tickets minstens een week vantevoren? In dat geval kan iemand anders in jullie plaats. Want... vol is vol!

Vol of ander tijdstip fijner?

Klik hier voor de lezing om 16 uur.

Datum en tijd

Locatie

Uitvindfabriek

Terheijdenseweg 64

Parkeren bij De Faam/Fietsendepot, Liniestraat 19)

4816 AA Breda

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen