€ 16,92

Oscar Benton & Johnny Laporte live @ Bluesmoose Radio -summer 2020 series

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Café Bar De Comm

Dorpsstraat 12

pompweg 2b (ingang zaal)

6562 Groesbeek

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Osacr Benton & Johnny Laporte Live at Bluesmoose Radio summer 2020 covid-19 recording sessions

Over dit evenement

We gaan weer beginnen. Klein. intiem, zittend. verplicht vooraf reserveren. 1,5 meter uit elkaar. Maar we beginnen weer. Waar we normaal de zomer zelf op vakantie waren zijn we nu thuis net zoals jullie en nemen het zoals het komt. Normaliter houden we een zomerstop maar nu beginnen de live optredens langzaam op te starten en wij starten mee op onder de naam.

The limited seated covid-19 stay at home bluesmoose live recording summer 2020 sessions.

Wat we al wel kunnen verklappen is dat gaan afwijken van onze normale regeling van “de Hoed”. Door de beperkte aantal plaatsen is het zicht op de band nu ook veel beter, het heeft nog meer het karakter van een intiem huisconcert. Daarnaast weet iedereen dat met de huidige Corona crisis het voor de muzikanten een zeer slecht seizoen is.

Daarom ondersteunen we ze met de ticket bijdrage. We vragen dus een entree, maar geen hoed bijdrage. U krijgt daar een een gedesinfecteerde zitplaats , met tafeltjes, goed zicht en intimiteit voor terug.

Verder verzorgen wij gewoon vanouds weer de audio en video opnames. Die u kunt terug luisteren op Bluesmoose radio en terugzien op het youtubekanaal.

Maar let op Er is een zeer beperkte toegang ivm de RIVM regels. de 26e komen twee absolute kanjers uit de nederlandse blues scene op bezoek Oscar Benton & Johnny Laporte.

Oscar Benton + Johnny La Porte vormen een uniek duo. Ze leerden elkaar kennen toen Johnny bijna vijftig jaar geleden werd gevraagd om gitaar te spelen bij de Oscar Benton Blues Band. Met Bensonhurst Blues – uit de film “Pour la peau d’un flic” van Alain Delon uit 1981 – had Oscar een mega hit en stond nummer een in landen als Roemenie, Turkije, Frankrijk en Rusland. Met name in Oost-Europa wordt Oscar nu nog steeds vereerd. Vijftien jaar geleden kwam er een abrupt einde aan Oscar’s carriere toen hij hersenletsel opliep door een tragisch ongeval. In een verpleeghuis herstelde hij moeizaam en had een jarenlang geisoleerd bestaan. Johnny toerde ondertussen met Barrelhouse door Nederland en Europa en speelde op prestigeuze festivals als North Sea Jazz en Blue Balls, Luzern (Zwitserland).Er was een muzikale maar ook vriendschappelijke band tussen die twee en Johnny bleef Oscar bezoeken in het verpleeghuis. Hij ging met Oscar zelfs weer muziek maken. Muziek kan helend werken, dat blijkt….Oscar ging weer zingen! En hoe. Zijn stem is nog steeds even krachtig, warm en gerijpt. Johnny nam met zijn Home Studio alles op in het verpleeghuis en dat resulteerde in twee CD’s die zijn uitgebracht: ‘I Am Back’ 2018 en het vervolg daarop ‘Mirrors Don’t Lie’ 2019. Beide ras muzikanten hebben geen zin om stil te zitten in deze periode en kiezen ervoor om de traditionele Chicagoblues songs in de meest pure vorm met het publiek te delen. Authentieke Blues als Mojo Working, I Feel So Good, How many More Years gezongen door Oscar Benton en begeleid door Johnny Laporte alleen op gitaar, akoestisch of electrisch en soms op piano.

Het duo kiest er ook voor om het verhaal te vertellen over de oorsprong van vijftig jaar geleden tot nu. Oscar de blueszanger met een wereldhit zonder notering in de Top 2000 en Johnny vertelt over zijn blues vanuit een Indische oorsprong. Een bijzonder verhaal, waar later dit jaar ook een documentaire over uitkomt op nationale tv.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Café Bar De Comm

Dorpsstraat 12

pompweg 2b (ingang zaal)

6562 Groesbeek

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen