€ 11,43 – € 26,85

Ouderbetrokkenheid in het Onderwijs - Regiosymposium Balans Utrecht

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

STIP VSO Utrecht

Europalaan 89

3526 KP Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Symposium met bijdragen van o.a. Katinka Slump en Noëlle Pameijer. Rode draad: de zeggenschap van ouders over het onderwijs aan hun kind.

Over dit evenement

Kennis is macht, delen is kracht…

Na deze avond weet je meer over de rechten van ouders en de zorgplicht van school. En je hebt handvatten voor de communicatie tussen ouders en school.

Programma

Interactieve lezing ‘Samen­werken aan schoolsucces: Delen is kracht’, met Noëlle Pameijer (GZ-psycholoog en expert onderwijs bij Balans). Hoe bereid je een gesprek met school goed voor, wat kun je zeggen, wat kun je vragen en hoe? We wisselen do's en don'ts met elkaar uit.

Pauze met koffie en thee. Tevens gelegenheid om de korte film “Arga Paternotte aan het woord” te bekijken. Arga Paternotte (jarenlang het gezicht en het hart van Oudervereniging Balans) had een uitgesproken visie op wat kinderen met bepaalde ontwikkelingsproblemen aan ondersteuning op school nodig hebben.

Interactieve lezing ‘Kennis is Macht’, door Katinka Slump (Onderwijsjurist, stichting Leerrecht, columnist Balans Magazine). Hoe kun je als ouder je wettelijke zorgplicht nakomen tijdens de uren dat je kind verplicht naar school gaat?

Gratis boek voor iedere bezoeker! Iedere bezoeker ontvangt een gratis exemplaar van het nieuwe boek van Katinka Slump, Leerrecht? (245 blz.) - een bundeling van tien jaar columns uit Balans Magazine. Voor dit boek zijn de columns geactualiseerd en voorzien van veel extra informatie.

Meer informatie over het programma op www.balansdigitaal.nl

Dit symposium zal een aantal keren worden herhaald in andere regio's. Houd de website van Balans in de gaten voor locaties en data.

Praktische informatie

WANNEER

Dinsdagavond 17 maart 2020

Tijd: 19.00 - 22.00 uur (inloop vanaf 18.30 uur)

WAAR

STIP VSO Utrecht, Europalaan 89, Utrecht

ENTREEKOSTEN

Voor Balans-leden € 10,00 en niet-leden € 25,00*

* Een steun-lidmaatschap van Balans is (desgewenst) bij de prijs inbegrepen.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

STIP VSO Utrecht

Europalaan 89

3526 KP Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen