€ 2,50 – € 7,50

Meerdere data

Paleis Het Loo meets Paleis Kneuterdijk

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Raad van State

22 Kneuterdijk

2514 EN Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Unieke samenwerking

Vanaf september 2018 tot en met december 2020 worden bij de Raad van State, in de vertrekken van voormalig Paleis Kneuterdijk, zeventien schilderijen, prenten en aquarellen getoond uit de collectie van museum Paleis Het Loo. Aanleiding voor deze unieke samenwerking is de Vernieuwing & Verbouwing van Paleis Het Loo in de periode 2018-2021. Tijdens deze periode is de kunstcollectie van het museum opgeslagen. Dit biedt de mogelijkheid om bijzondere collectiestukken op andere locaties te tonen.

Het paleis van koning Willem II

Het is zeer passend dat de werken uit Paleis Het Loo te zien zijn in Paleis Kneuterdijk. Dit paleis werd in 1816 aangekocht door koning Willem I, die het schonk aan zijn zoon, de latere koning Willem II. Tot aan zijn overlijden in 1849 bewoonde hij dit paleis samen met zijn echtgenote Anna Paulowna. De monumentale Gotische zaal van het paleis herbergde ooit de indrukwekkende schilderijencollectie van koning Willem II.

In de Gotische zaal en enkele andere vertrekken kunt u nu een diverse verzameling
19e-eeuwse staatsieportretten en Haagse voorstellingen bekijken. Naast werken uit de collectie van Paleis Het Loo worden ook stukken getoond die het museum in langdurig bruikleen heeft van de Koninklijke Verzamelingen en de Geschiedkundige Vereniging Oranje-Nassau.

Delen met vrienden

Locatie

Raad van State

22 Kneuterdijk

2514 EN Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen