Patient Safety Academy

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Ultra Zonic

26 Boutersemdreef

2240 Zandhoven

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Op 13 juni organiseert UltraZonic zijn vierde Patient Safety Academy, en u bent van harte uitgenodigd om deel uit te maken van deze unieke beleving. De insteek van deze academies berust steevast op eenzelfde principe: het bevorderen van de patiënt veiligheid d.m.v. onderlinge kennisoverdracht. Dit in de vorm van gratis lezingen die worden aangesterkt met open-minded discussies. Het bezoekersaantal houden we bewust zo klein mogelijk om zo de nodige ruimte te creëren voor fijne, leerrijke gedachtewisselingen. Ontdek bijvoorbeeld welke reinigingstechnieken de aanwezige ziekenhuizen momenteel toepassen, en wat daar bijgevolg de voor- en nadelen van zijn. Tips, ervaringen, interessante innovaties: ontdek het allemaal tijdens deze Academy. De Academy vindt naar goede gewoonte plaats in het opleidingscentra van UltraZonic, eveneens het hart van medische innovatie.

De dagplanning ziet er als volgt uit:

- 9u45 onthaal met drankje en hapje

- 10u00: start lezing voormiddag: back to basics: focus op centrale sterilisatie

- 11u30 - 11u15: koffiepauze

- 12u30 - 13u00: middagpauze met gratis lunch

- 13u00: start lezing 2: de endoscoop in al zijn facetten en budgetten

- 14u00 – 14u15: koffiepauze

- 15u30: afsluitend drankje

VOORMIDDAG: Back to Basics

De titel spreekt voor zich. Je moet leren lopen vooraleer je kan rennen. In de medische wereld is dit niet anders. Je zal eerst enkele essentiële basisprincipes onder de knie moeten krijgen, alvorens je aan correcte reiniging kan doen. Dit omdat elk gereedschap of apparatuur vaak om een zeer gerichte behandeling vraagt. We gidsen u doorheen enkele gouden regels in het reinigen van medisch instrumentarium. Waar schuilen de gevaren en waarom is een grondige reiniging zo belangrijk?

Verder leggen we de nadruk op centrale sterilisatie. Centrale sterilisatie is key in een ziekenhuis, maar ook hier heb je weer enkele belangrijke zaken die je in je achterhoofd moet houden. Zeg nooit ultrasoon tegen elke ultrasoon. Leer de verschillen tussen verscheidene ultrasoons, ontdek doeltreffende reinigingsmethoden en aanschouw vervolgens verbluffende reinigingsresultaten. Dit alles overgoten met een vleugje chemische en fysische bijscholing zodat we de basis nooit het oog te verliezen. Na deze lezing waan je je ongetwijfeld de Tante Kaat der centrale sterilisatie.

NAMIDDAG: de endoscoop in al zijn facetten en budgetten

Endoscopen zijn complexe apparaten die bijgevolg om een specifieke reiniging vragen. We tonen u tijdens deze lezing de gevolgen van verkeerde manipulatie van endoscopen aangevuld met de nodige expertise.

Daarnaast krijgt u heel wat interessant beeldmateriaal te zien over de binnenzijde van de endoscopen met het nog aanwezige vuil na een slechte reiniging. Zet je dus op de eerste rij en laat je inspireren en informeren tijdens deze uiterst interessant lezing. Daarnaast maken we u graag wegwijs in de wereld van de budgetten. Geen nood, u krijgt niet het volledige financiële plaatje voorgeschoteld, maar wel enkele gouden tips over hoe het beter kan.

Ready, set, get informed!

Wij van UltraZonic nv staan alvast met veel enthousiasme klaar om u een korte maar effectieve informatie-injectie toe te dienen. U hebt er zin? Super, wij alvast ook! Inschrijven kan simpelweg via de volgende link 'registreren'. Bij extra vragen kan u natuurlijk steeds terecht bij het volgende e-mailadres: academy@ultrazonic.com Wij hopen u snel te mogen ontvangen!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Ultra Zonic

26 Boutersemdreef

2240 Zandhoven

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen