Performance training - dag 1 (Snellezen en Concentratie)

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

BCN Utrecht

Daltonlaan 100

3584 BJ Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Om ons werk te kunnen doen moeten we eerst kennis opnemen, verwerken en reproduceren. We moeten alle e-mails, PDF bestanden en memo’s lezen, de vergadingen bijwonen etc. Per dag besteden we gemiddeld 4 uur per dag aan het opnemen en verwerken van informatie.


Er zijn drie grote uitdagingen waar de meesten van ons tegenaan lopen:

- We lezen te langzaam om alles te kunnen lezen

Het gevolg is dat we teksten maar half lezen of soms zelfs volledig negeren. Per definitie wordt dan informatie over het hoofd gezien. Wat voor effect heeft dit op de beslissingen die gemaakt worden?

- We zijn snel afgeleid

De meeste mensen dwalen tijdens het lezen makkelijk af en komen er aan het eind van de pagina achter dat ze eigenlijk geen idee hebben waar het stuk over gaat. Per dag verliezen we 2.1 uur aan afleidingen. Hierdoor blijft er minder tijd over voor het uitvoeren van de kerntaken.

- We kunnen informatie niet onthouden

Binnen een dag vergeten we 70% van de informatie die we aangeboden krijgen. Binnen een week is dit opgelopen tot ongeveer 80%. Wat voor nut heeft het om een artikel te lezen waarvan na een week minder dan 20% gereproduceerd kan worden?


In deze 1-daagse training ontdekt u alle technieken om informatie sneller op te nemen en te verwerken, zonder dat dit ten koste gaat van het tekstbegrip of nuances.

De methode is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en omvat 8 breinprincipes, die ervoor zorgen dat het verwerken van informatie sneller, makkelijker en efficienter gaat.

Daarnaast behandelen we verschillende technieken om niet meer afgeleid te raken en om informatie langer te onthouden.

U kunt deze dag afzonderlijk volgen of in een 2-daags programma met de onderdelen Mindmappen en Geheugentraining.

Datum en tijd

Locatie

BCN Utrecht

Daltonlaan 100

3584 BJ Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen