€ 7,50

Perscafé: Hoe zit het met de aandacht voor het buitenland?

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Partos kantoor

Ellermanstraat 18B

1114 AK Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Is er steeds minder aandacht voor specifieke buitenlandverhalen in de media? Bijvoorbeeld van natuur- en ontwikkelingsorganisaties?

In de globaliserende wereld waarin we nu leven is het steeds relevanter om op de hoogte te zijn van wat er buiten onze eigen grenzen gebeurt. Door steeds intensievere internationale samenwerking op verschillende mondiale thema’s, zijn mensen overal ter wereld namelijk in toenemende mate met elkaar verbonden.

De media spelen een belangrijke rol in het vertellen van buitenlandverhalen en het is dan ook een aannemelijke gedachte dat buitenlandnieuws een steeds prominentere plaats in de Nederlandse media krijgt. Toch leeft bij sommigen het vermoeden dat de ruimte voor buitenlandjournalistiek juist afneemt. Vaste buitenlandcorrespondenten verdwijnen, media zien graag een link met Nederland en buitenlandonderwerpen (gerelateerd aan milieu- en ontwikkelingskwesties) worden door eindredacties terzijde geschoven met het argument ‘ver-van- m’n-bed’.

Perscafé op 24 april
Daarom organiseren Partos en IUCN NL op dinsdagmiddag 24 april voor hun leden een kleinschalig perscafé voor persvoorlichters/woordvoerders van natuur-en ontwikkelingsorganisaties. Deze middag gaan we in gesprek met zowel buitenlandjournalisten als met persvoorlichters van internationale organisaties. Herkennen zij deze ontwikkeling? Wat zijn de oorzaken? Wat kunnen we doen om deze onderwerpen wèl belicht te krijgen?

Partos en IUCN NL verwelkomen je graag op 24 april om 14.00u bij Partos, Ellermanstraat 18B te Amsterdam. Voormalig oorlogscorrespondent Teije Brandsma, Lennart Hofman (De Correspondent), Sarah Haaij (Freelancer), Seada Nourhussen (OneWorld) en AD-journalist Bob van Huët zijn al van de partij. Mediawetenschapper Knut de Swert (UvA) laat iedereen vanuit een wetenschappelijk perspectief zien hoe het zit: Is er echt steeds minder aandacht voor dit soort buitenlandonderwerpen? Het perscafé is bedoeld om het gesprek aan te gaan. Wat kunnen we nog meer doen om de mooie verhalen van natuur- en ontwikkelingsorganisaties voor het voetlicht te brengen in de media? Om 17:00 staat er een borrel klaar en is er ruimte voor napraten.

Doe je mee?
Registreer op tijd via de groene knop rechtsboven (beperkt aantal plaatsen). Partos en IUCN NL vragen een kleine bijdrage van €7,50 voor deze middag.

Let op: alleen voor leden van Partos en/of IUCN NL en (buitenland)journalisten.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Partos kantoor

Ellermanstraat 18B

1114 AK Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen