Persoonlijk leiderschapsprogramma Take Charge!

Venster Acties

Registraties zijn gesloten

ECHT jammer! Voor dit event kan je je op dit moment niet meer opgeven. Had je er graag bij willen zijn? Geef dit dan door aan je talentmanager en kijk samen wanneer er een volgende mogelijkheid is.

Persoonlijk leiderschapsprogramma Take Charge!

Persoonlijk leiderschap: Take charge!

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

ECHT Onderwijs Raoul van Wallenbergplein 30 2404 ND Alphen a/d Rijn Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Over dit evenement

Als je weet wie je bent, wat je kan en wat je wil; dán kun je impact maken.

Aan de hand van persoonlijk leiderschap leer jij jezelf beter kennen in relatie tot de ander en de nieuwe omgeving. Zo empoweren we jou in je nieuwe rol als onderwijsprofessional. Persoonlijk leiderschap draait om jezelf uit te dagen te ontdekken wie je bent, wat jou drijft en hoe je jezelf zo ontwikkelt dat jouw kwaliteiten tot hun recht komen als onderwijsprofessional van de toekomst.

Dit traject bestaat uit een reeks bijeenkomsten, die niet los van elkaar te volgen zijn. Bij deelname verwelkomen we je graag bij alle bijeenkomsten. Heb je vragen over deelname aan het programma? Neem contact op met je talentmanager of mail naar sandra@echtonderwijs.nl.

MY SCRIPT | DAG 1.

Take Charge betekent letterlijk: pak de leiding. Jij bent de regisseur van je eigen leven. Tijdens deze kick-off leer je alle personages kennen. Jezelf, de anderen, maar ook het traject. Je gaat aan de slag met jouw script, hierin zet je jouw normen, waarden en voorkeursrollen. Je krijgt in korte tijd een scherp beeld over wat je echt wenst en hoe je daar voor jezelf naar kijkt. Oftewel meer inzicht in jezelf en de ander.

MY CHARACTER I DAG 2.

De dag dat jij en de andere Take Chargers je gaan verdiepen in de Insights. Dit is een kleurenprofiel dat inzicht geeft in jouw karakter. Wie ben je? Wat zijn je sterktes en zwaktes?Waar wil jij je verder in ontwikkelen? De antwoorden op deze vragen achterhaal je aan de hand van verschillende opdrachten.

INTERVISION PART ONE I DAG 3.

Tijdens de intervisiebijeenkomst duiken we head first in een situatie uit de praktijk. Waar liep je tegenaan? Waar kon je geen oplossing voor bedenken? Hoe kun je het de volgende keer beter doen? Met een klein groepje en je begeleider bedenk je samen met de andere Take Chargers een aanpak voor jouw situatie.

MY CONNECTION I DAG 4.

Op dag 4 reflecteer je op bepaalde eigenschappen van jezelf. Ook krijg je inzicht in welke onlogische gedachten jij koppelt aan een gebeurtenis en hoe je deze om kunt zetten naar redelijke gedachten.

READY, SET, CONNECT I DAG 5.

Om te groeien, heb je anderen nodig. Wat voor eerste indruk laat je achter? Hoe praat jij met je omgeving? Soms krijg je mensen moeiteloos mee en een andere keer ga je nog net niet op je knieën. Hoe komt dat? Vandaag draait om zo effectief mogelijk communiceren.

INTERVISION PART TWO I DAG 6.

Tijdens deze tweede intervisiebijeenkomst gaan we dieper in op de communicatie van een praktijksituatie. Met een klein groepje en je begeleider bedenken jullie per situatie een aanpak.

PREMIERE I DAG 7.

Vandaag vertel je aan de anderen wat Take Charge jou heeft gebracht. Wat heb je geleerd en waar kun je nóg meer aandacht aan besteden? It’s time to Take Charge!