Gratis

PET Techniekdag Haarlem en omgeving 2021

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

3D Makers Zone

91-95 Oudeweg

2031 CC Haarlem

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Techniek en technologie is overal om ons heen aanwezig en dit zal in de toekomst in toenemende mate het geval zijn. Op dit moment hebben we in Noord-Holland bijna 2000 openstaande vacatures in de techniek en ict, dit aantal zal naar verwachting enkel groeien. Een keuze voor een beroep in de techniek of ict staat dus nu en in de toekomst garant voor een baan!

De Gemeenten Haarlem, Bloemendaal en Heemstede, de Provincie Noord-Holland, regionale scholen voor voortgezet onderwijs en bedrijven vinden het daarom belangrijk om leerlingen al vroeg kennis te laten maken met een beroep in de techniek. Daarom organiseren wij op 14 en 15 januari de HaarlemTechniekdag 2021 voor leerlingen van groep 7-8 uit deze regio. Op een hele mooie locatie, de 3D Makers Zone in de Waarderpolder!

Programma Haarlem Techniekdag 14 en 15 januari 2021:
Tussen 9 uur en 15.30 uur vinden er diverse workshops plaats waarin leerlingen uit groep 8 kennis maken met de mogelijkheden van techniekonderwijs in het Voortgezet onderwijs in de regio. Denk daarbij aan workshops in 'traditionele' techniek zoals timmeren, pijpsnijden, programmeren, installatietechniek maar ook aan aansprekende workshops over 3D-printing, virtual reality, robots en domotica en meer. Kortom een leerzaam en inspirerend programma voor uw leerlingen om kennis te maken met een beroep in de techniek!

Je klas volgt diverse workshops in een tijdsbestek van ongeveer 1 tot 2 uur.

Duur en aanvang: 1-2 uur ingepland tussen 08:45 en 15:30 uur
Wanneer: donderdag 14 en vrijdag 15 januari 2021
Locatie: 3D Makers Zone, Oudeweg 95, 2031 CC, Haarlem (navigatie: IR lelyweg 10)

EXTRA
We bieden uw school de mogelijkheid om op uw school vooraf aan de techniekdag een introductieles voor uw leerlingen verzorgd te krijgen. Deze workshop wordt gegeven in samenwerking met de regionale opleiding van het NOVA College door onderwijsassistenten.

Achtergrond:
Het Primair Onderwijs richt zich niet direct op het maken van deze toekomstige studiekeuzes, maar wel op het ontwikkelen van het talent van kinderen. De nieuwsgierigheid die kinderen van zichzelf in zich hebben moet gestimuleerd en bevorderd worden zodat zij een onderzoekende en ondernemende leerhouding ontwikkelen en blijven houden. Met deze leerhouding kunnen zij ontdekken waar hun talenten liggen en bepalen welke studierichting het beste bij hen past. Om te kunnen ontdekken is een breed aanbod aan voorbeelden en ervaringen nodig, want “onbekend blijft onbemind”.

Om uitvoering te geven aan Techniekpact 2020 hebben de gemeenten uit de regio budget gereserveerd voor de organisatie van “Techniekdag Haarlem 2021”. Hierbij wordt samengewerkt door het 3D Makers Zone, het Nova College, VO scholen uit de regio en diverse bedrijven en instellingen.

Plan zelf uw bezoek op door u gewenst tijdstip! Hoe werkt het:

We geven u graag zoveel mogelijk vrijheid in het plannen van uw bezoek aan de techniekdag, er is echter maar een beperkte capaciteit in onze workshops. Voor scholen in Nieuw Vennep en Hillegom is busvervoer geregeld. Ook hiervoor geldt dat de capaciteit helaas beperkt is. U bestelt de tickets voor de techniekdag als volgt:

Er zijn per plaatsnaam en tijdslot tickets beschikbaar. Afhankelijk van de plaats waarin uw school staat bestelt u per 15 leerlingen of deel daarvan 1 ticket op het gewenste tijdslot. Daarbij geldt vol=vol. Tijdens het bestellen kunt u aangeven met hoeveel leerlingen u in totaal komt. Zo helpt u ons om de beschikbare capaciteit optimaal in te zetten en kunt u uw bezoek aan de techniekdag zelf plannen. Bovendien weet u dan direct hoe laat u verwacht wordt!

Voorbeeld: uw school staat in Haarlem, Bloemendaal, Aerdenhout of Heemstede en u heeft 27 leerlingen van groep 7-8, u bestelt dan 2 tickets voor Haarlem of Bloemendaal, Aerdenhout Heemstede op het gewenste tijdslot en u geeft aan dat u met 27 leerlingen komt.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

3D Makers Zone

91-95 Oudeweg

2031 CC Haarlem

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen