PET Techniekdag Haarlemmermeer en Bollenstreek 2020

Ticketverkoop is gesloten

Registraties zijn gesloten
Dat ging snel!! Helaas is de Techniekdag 2020 helemaal vol, wellicht kunnen we u in 2021 weer verwelkomen!

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Nova College

Paxlaan 26

2131 Hoofddorp

Netherlands

Kaart bekijken

Ticketverkoop is gesloten

Registraties zijn gesloten
Dat ging snel!! Helaas is de Techniekdag 2020 helemaal vol, wellicht kunnen we u in 2021 weer verwelkomen!
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Techniek is overal om ons heen aanwezig en dit zal in de toekomst nog veel meer toenemen. Het is zelfs zo van zelfsprekend dat we ons onvoldoende realiseren dat een leven zonder techniek bijna niet meer voor te stellen is. Denk bijvoorbeeld aan de mobiele telefoon, de navigatie in de auto, het snelle internet waarmee machines in contact staan met elkaar en aan de toename van elektrische apparaten in ons huis. Of aan de enorme opmars van de zonne- en windenergie in de regio, de rol van techniek bij de wereld van transport en logistiek, gezondheidszorg en robotica of aan de mannen en vrouwen die ervoor zorgen dat onze auto’s blijven rijden en onze huizen aangesloten blijven op gas, water, elektra en afvoer.

Kom met je klas op reis door de werelden van techniek!
De wereld van techniek is breed van natuurbeheer, vliegtuigbouwers, timmerman, monteur, softwareontwikkelaars tot robotica expert. Om kinderen te laten ervaren dat techniek en wetenschap breed in onze samenleving aanwezig zijn, tonen wij op 10 november 2020 de zeven verschillende werelden van techniek tijdens de PET Techniekdag Haarlemmermeer en Bollenstreek bij het Nova College in Hoofddorp! Tijdens deze leerzame dag maken leerlingen kennis met een aantal van deze zeven werelden; in een drietal workshop rondom techniek en technologie.

De workshops worden verzorgd door vele techniek bedrijven en technische scholen in onze regio. De leerlingen krijgen daarmee een goed beeld van het techniekaanbod in het voortgezet onderwijs en de mogelijkheden in het beroepenveld later. Kortom dit is behalve een zeer inspirerende dag ook een waardevolle aanvulling ter ondersteuning van hun keuze naar het voortgezet onderwijs!

Programma PET Techniekdag Haarlemmermeer en Bollenstreek 10 november 2020:
Tussen 8.45 uur en 15.15 uur vinden er diverse workshops plaats waarin leerlingen uit groep 8 kennis maken met de mogelijkheden van techniekonderwijs in het Voortgezet onderwijs in de regio. Denk daarbij aan workshops in 'traditionele' techniek zoals timmeren, pijpsnijden, programmeren, installatietechniek maar ook aan aansprekende workshops over 3D-printing, virtual reality, robots en domotica en meer. Kortom een leerzaam en inspirerend programma voor uw leerlingen om kennis te maken met een beroep in de techniek!

Je klas volgt diverse workshops in een tijdsbestek van ongeveer 2 uur.

Duur en aanvang: 2 uur ingepland tussen 08:45 en 15:15 uur
Wanneer: dinsdag 10 november 2020
Locatie: Nova College, Paxlaan 26, 2131 PZ, Hoofddorp

Plan zelf uw bezoek op door u gewenst tijdstip! Hoe werkt het:

We geven u graag zoveel mogelijk vrijheid in het plannen van uw bezoek aan de techniekdag, er is echter maar een beperkte capaciteit in onze workshops. Voor scholen buiten Hoofddorp is busvervoer geregeld. Ook hiervoor geldt dat de capaciteit helaas beperkt is. U bestelt de tickets voor de techniekdag als volgt:

Er zijn per plaatsnaam en tijdslot tickets beschikbaar. Afhankelijk van de plaats waarin uw school staat bestelt u per 15 leerlingen of deel daarvan 1 ticket op het gewenste tijdslot. Daarbij geldt vol=vol. Tijdens het bestellen kunt u aangeven met hoeveel leerlingen u in totaal komt. Zo helpt u ons om de beschikbare capaciteit optimaal in te zetten en kunt u uw bezoek aan de techniekdag zelf plannen. Bovendien weet u dan direct hoe laat u verwacht wordt!

Voorbeeld: uw school staat in Hillegom en u heeft 27 leerlingen van groep 7-8, u bestelt dan 2 tickets voor omgeving Haarlemmermeer met of zonder bus op het gewenste tijdslot en u geeft aan dat u met 27 leerlingen komt.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Nova College

Paxlaan 26

2131 Hoofddorp

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen