PHILIP GLASS – A MUSICAL OFFERING, Feico Deutekom piano

Venster Acties en details

Verkoop beëindigd

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Ruïnekerk

1 Raadhuisstraat

1861 LK Bergen

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Pianist Feico Deutekom speelt muziek van de wereldberoemde Amerikaanse componist Philip Glass

Over dit evenement

PHILIP GLASS – A MUSICAL OFFERING

Feico Deutekom, piano

Pianist Feico Deutekom speelt muziek van de wereldberoemde Amerikaanse componist Philip Glass, afkomstig van zijn nieuwste cd Musical Offering.

De muziek van Philip Glass, grondlegger van de minimal music, is enorm populair en onder meer bekend van zijn soundtracks van films als The Hours en baanbrekend muziektheater als Einstein on the Beach. Ritmes en klanken om bij weg te dromen of die je juist in een hogere staat van bewustzijn brengen: daarom staat deze muziek hoog op de lijst bij liefhebbers van zowel populaire als klassieke muziek.

Bijzonder is dat de stukken die Feico zal spelen grotendeels nieuwe bewerkingen voor piano zijn van muziek die Glass oorspronkelijk schreef voor instrumentale ensembles. Glass gaf Feico de vrije hand bij de keuze van stukken ter bewerking. U hoort muziek van Glass zoals die nog niet eerder geklonken heeft, zoals Facades from Glassworks, Company, Passages en Les Enfants Terribles. Ook speelt Feico een paar van de wonderschone Etudes voor piano.

Tijdens het concert wordt de muziek gekoppeld aan projecties van beelden van de internationaal bekroonde fotograaf Johannes Bosgra. De minimalistische zeegezichten zijn door Johannes exact afgestemd op de muziek van Glass, zodat muziek en beelden gezamenlijk een audiovisuele ervaring creëren waarin het publiek wordt ondergedompeld.

Feico’s nieuwe album Philip Glass Musical Offering verscheen vorig jaar wereldwijd op het prestigieuze composers label Orange Mountain Music. Feico is de eerste Nederlandse pianist die op dit label verschijnt. De cd behoort sinds verschijnen tot de best verkochte en meest beluisterde klassieke albums. Musical Offering is het muzikale vervolg op de cd FEICO SOLO, met pianocomposities van verschillende componisten in de minimal of neo-klassieke stijl. Dit album werd in juni 2018 op NPO Radio 4 verkozen tot CD van de Week.

Pianist Feico Deutekom vervult een bepalende rol in de repetitieve of minimal music. Van weinig Nederlandse pianisten kan worden gezegd dat ze een persoonlijke band hebben met Philip Glass. De samenwerking met Glass ontstond in de Melkweg, waar Feico al sinds jaren als gast speelt tijdens zijn concerten, solo maar ook met zijn koor het Attacca Ensemble of als duo met harpiste Lavinia Meijer. In 2017 keer debuteerde Deutekom’s nieuwste ensemble Floe met delen uit The Photographer, het spraakmakende theaterwerk van Philip Glass en regisseur Rob Malasch.Voor meer informatie: www.feicodeutekom.com

Fotograaf/kunstenaar Johannes Bosgra laat zich bij het maken van zijn werk inspireren door hedendaagse klassieke muziek. Bosgra maakt beelden op de scheidslijn tussen abstractie en figuratie om op directe wijze de diepe emoties over te brengen die klassieke muziek in hem oproept. In samenwerking met musici en componisten creëert hij gesamtkunstwerke van beeldende kunst en klassieke muziek.

Johannes Bosgra is geselecteerd als FRESH EYES European Photography Talent 2020 en GUP New Dutch Photography Talent 2020. Verder heeft hij prijzen ontvangen van o.a. de International Photography Awards, Black & White Spider Awards, International Color Awards en de Moscow International Foto Awards.

Bosgra’s werk is internationaal tentoongesteld bij instellingen zoals: New World Symphony Hall, Miami; concertzaal De Doelen, Rotterdam; Tonhalle Düsseldorf, Düsseldorf, De Melkweg Amsterdam.

Voor meer informatie: www.johannesbosgra.com

PROBLEMEN MET BETREKKING TOT EVENBRITE BETALINGSVENSTER:

Er komen berichten binnen dat het bestellen van tickets soms problemen oplevert omdat het betalingsvenster niet opstart. Als het niet lukt om kaarten te bestellen via de link, stuur dan een email naar feico@feicodeutekom. We zoeken dan snel een andere oplossing.


		Afbeelding van PHILIP GLASS – A MUSICAL OFFERING, Feico Deutekom piano

BELANGRIJK BERICHT OVER CORONAMAATREGELEN CONCERTBEZOEK

Beste bezoeker,

We zijn heel blij dat onze zaaldeuren weer zijn geopend en we heten je van harte welkom bij de voorstelling Feico Deutekom Speelt Philip Glass - Musical Offering in de Ruinekerk in Bergen op 24 oktober.

Graag maken wij je nog extra attent op het feit dat wij werken met het Coronatoegangsbewijs. Bezoekers van 13 jaar en ouder vragen we een geldig coronatoegangsbewijs te tonen, in combinatie met een geldig identiteitsbewijs. Wij verzoeken je daarom voor je bezoek aan de Ruinekerk te controleren of je het benodigde bewijs in bezit hebt.

Om de doorstroom van bezoeker zo soepel en vlot mogelijk te laten verlopen vragen we je de volgende zaken bij de hand te hebben voordat je de Ruinekerk betreedt:

1. Je coronatoegangsbewijs

2. Een geldig identiteitsbewijs

3. Je (e)-ticket voor de voorstelling

Hoe installeer ik de CoronaCheck-app?

Open de CoronaCheck-app op je telefoon om je coronatoegangsbewijs op te halen, of ga naar coronacheck.nl/print om een papieren versie te printen. Kijk voor meer informatie op www.coronacheck.nl .

Hulp nodig bij het installeren van de CoronaCheck-app? Neem dan contact op met de helpdesk CoronaCheck 0800-1421 (gratis) of per e-mail helpdesk@coronacheck.nl.

Wij wensen je een fijn concert toe.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Ruïnekerk

1 Raadhuisstraat

1861 LK Bergen

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Organisator Feico Deutekom

Organisator van PHILIP GLASS – A MUSICAL OFFERING, Feico Deutekom piano

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen