PHILIP GLASS – A MUSICAL OFFERING Feico Deutekom, piano

Venster Acties en details

Postponed

Evenementdetails

Locatie

Locatie

Emile van Leenen Piano's en Vleugels

59 Lammermarkt

2312 CM Leiden

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Pianist Feico Deutekom speelt muziek van zijn nieuwste cd Musical Offering, gewijd aan de wereldberoemde Amerikaanse componist Philip Glass

Over dit evenement

De muziek van Philip Glass, grondlegger van de minimal music, is enorm populair en onder meer bekend van zijn soundtracks van films als The Hours en baanbrekend muziektheater als Einstein on the Beach. Ritmische en opzwepende muziek wordt afgewisseld met langzame, rustgevende klanken om bij weg te dromen en daarom staat deze muziek hoog op de lijst bij zowel liefhebbers van klassiek als van popmuziek.

Bijzonder is dat de stukken die Feico zal spelen grotendeels nieuwe bewerkingen voor piano zijn van muziek die Glass oorspronkelijk schreef voor instrumentale ensembles. Glass gaf Feico de vrije hand bij de keuze van stukken ter bewerking. U hoort muziek van Glass zoals die nog niet eerder geklonken heeft, zoals Facades from Glassworks, Company, Passages en Les Enfants Terribles. Ook speelt Feico een paar van de wonderschone Etudes voor piano.

Op 20 september jl. verscheen de single Facades als voorloper op Feico’s nieuwe album Philip Glass Musical Offering. De wereldwijde release volgde op 31 januari dit jaar, op de 83-ste verjaardag van Glass, door het prestigieuze composers label Orange Mountain Music. Feico is de eerste Nederlandse pianist die op dit label verschijnt. De cd behoort sinds verschijnen tot de best verkochte en meest beluisterde klassieke albums van dit jaar. Musical Offering is het muzikale vervolg op de cd FEICO SOLO, met pianocomposities van verschillende componisten in de minimal of neo-klassieke stijl. Dit album werd in juni 2018 op NPO Radio 4 verkozen tot CD van de Week.

Pianist Feico Deutekom vervult een bepalende rol in de repetitieve of minimal music. Van weinig Nederlandse pianisten kan worden gezegd dat ze een persoonlijke band hebben met Philip Glass. De samenwerking met Glass ontstond in de Melkweg, waar Feico al sinds jaren als gast speelt tijdens zijn concerten, solo maar ook met zijn koor het Attacca Ensemble of als duo met harpiste Lavinia Meijer. In 2017 keer debuteerde Deutekom’s nieuwste ensemble Floe met delen uit The Photographer, het spraakmakende theaterwerk van Philip Glass en regisseur Rob Malasch.

www.feicodeutekom.com

www.facebook.com/feicosolo

Dit concert wordt mede georganiseerd door Cor Knoester / Hommage Philip Glass:

www.facebook.com/PhilipGlassHommage

Kinderen toegang gratis


		Afbeelding van PHILIP GLASS – A MUSICAL OFFERING  Feico Deutekom, piano
Delen met vrienden

Locatie

Emile van Leenen Piano's en Vleugels

59 Lammermarkt

2312 CM Leiden

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen