Gratis

Photo31 Webinar Anaïs López 2 december 2020

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Webinar met Anaïs López. Op 2 december 2020 om 20.00 u is Anaïs López te gast bij Photo31.

Over dit evenement

Door de snelle groei , onze ambities voor de toekomst en de grensoverschrijdende mogelijkheden van online activiteiten is het hoog tijd om Photo020 de landelijke uitstraling te geven die daar bij past. Vanaf 1 november zullen wij daarom verder gaan als Photo31.Op woensdag 2 december zal dit een webinar vanuit Rotterdam verzorgd worden door onze nieuwe coördinator Rotterdam: Peggy van Mosselaar.

Anaïs López (1981) is documentair fotograaf en verhalenverteller die op dit moment beeldbepalend is voor de Nederlandse fotografie en video. Ze studeerde in 2006 af aan de Koninklijke Kunstacademie in Den Haag en deed een tweejarige Masters aan de Kunstacademie St.Joost in Breda, waar ze onderzoek deed naar narratieve structuren en documentaire strategieën.

Haar fotografie is meer een middel dan een doel op zich. Ze combineert foto’s met bewegend beeld en storytelling en ze werkt vaak samen met experts uit andere disciplines. Met The Migrant won Anaïs de Zilveren Camera Award 2018 voor Storytelling. Het project vertelt het opmerkelijke levensverhaal van een vogel, waarin grotere thema’s als de moeizame relatie tussen mens en dier, de gevolgen van snelle stedelijke ontwikkeling en de positie van de ongewenste vreemdeling samenkomen.

Het Nederlands Fotomuseum presenteert t/m 22 december 2020 het project De Migrant. De basis van de tentoonstelling omvat meer dan twintig van de belangrijkste fotografische werken. De helft van deze werken is nog nooit eerder getoond. Met fotografie, audio, video en tekst neemt Anaïs López je mee op deze unieke reis van het zwarte vogeltje Myna. Het multimediaproject, een co-productie met Prospektor, is aangekocht door het museum en bestaat uit een webserie, een boek, een radio documentaire en een live vertelling. Deze aankoop werd mogelijk gemaakt door de Fotomuseum Collectors Council; een groep van verzamelaars, kenners en fotografieliefhebbers.

Na de vertoning bij het Nederlands Fotomuseum reist de tentoonstelling naar Singapore, Indonesië, Engeland en Myanmar, en brengt Anaïs López het verhaal terug naar de plekken waar het zich afspeelt.

Photo31 ontmoet Anaïs López in het Nederlands Fotomuseum waar Robert Theunissen haar alles vraagt over haar werk, achtergrond en de tentoonstelling. Het webinar is gratis.

PROGRAMMA

Photo31 Webinar Anaïs López 2 december 2020:

1. Link voor inloggen uiterlijk om 19:00 uur beschikbaar via Eventbrite

2. Webinar open voor inloggen vanaf 19:45 uur

3. Aanvang Webinar om 20:00 uur

4. Einde uiterlijk 21:30

Tijdens het Webinar is er ruimte voor vragen via de chatfunctie.

Wees er snel bij en meld je aan!

Deelname is gratis.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen