Gratis

Photo31 Webinar: Charlotte Dumas

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Photo31 Webinar met Charlotte Dumas op woensdag 2 februari 2022

Over dit evenement

Photo31 organiseert voor de tweede keer een webinar vanuit Huis Marseille Museum for Photography in Amsterdam. Naar aanleiding van de expositie “Ao” zitten we met niemand minder aan tafel dan Charlotte Dumas. Te midden van haar indrukwekkende beelden heeft visual story editor en curator Marc Prüst een diepgaand gesprek met Charlotte over haar werk, achtergrond en bijzondere ervaringen.

Charlotte Dumas staat vooral bekend om de intimiteit van haar fotografische portretten van paarden, honden, wolven en tijgers. Ze onderzoekt het contact tussen mens en dier en hoe hun relatie in de loop van de tijd is veranderd. De ambivalentie van deze relatie fascineert haar en het idee dat de toestand van de mensheid kan worden gelezen en bestudeerd door de manier waarop we met dieren omgaan, is een rode draad in haar werk. De onderwerpkeuze in zowel de fotografie als de verscheidene korte films van Dumas houdt rechtstreeks verband met de manier waarop we dieren definiëren, gebruiken en met ze samenleven. Zo fotografeerde ze onder andere de 9/11 reddingshonden, wolven in het wild, tijgers in gevangenschap en zwerfhonden in Palermo.

Sinds 2015 bestudeert Charlotte het Japanse eiland Yonaguni, ze fotografeerde en filmde het ernstig bedreigde ras van inheemse paarden die er vrij rondlopen. In 2018 verscheen de film “Shio 潮 “ (‘Tide’) waarin het eiland en de paarden die er leven een belangrijke rol spelen. De weerbaarheid van de paarden op het eiland die zijn bloot gesteld aan de natuurelementen staat hierin centraal. In 2020 volgde het tweede deel “Yorishiro 依代”, gevolgd door “Ao 青” (‘Blauw’) in 2021. In de films is de rol van de paarden gelijkwaardig aan die van mensen en zijn sporen te vinden van een turbulente geschiednis: van 18de eeuwse maatregelen tegen overbevolking tot politieke spanningen tussen China en Japan. Dumas dringt door tot de kern en de uniciteit van haar onderwerp en bewijst eens te meer dat ze er als kunstenaar in is geslaagd de essentie en autonomie van zowel mens als dier vast te leggen. De expositie “Ao” is van 11 december 2021 tot 13 maart 2022 te zien in Huis Marseille Museum for Photography. Bij de tentoonstelling verschijnt het fotoboek “Ao”, ontworpen en uitgegeven door Hans Gremmen (FW Books).

PROGRAMMA

Photo31 Webinar Charlotte Dumas 2 februari 2022:

1. Link voor inloggen uiterlijk om 19:00 uur beschikbaar via Eventbrite

2. Webinar toegankelijk vanaf 19:45 uur

3. Aanvang Webinar om 20:00 uur

4. Einde uiterlijk 21:30

Tijdens het Webinar is er ruimte voor vragen via de chatfunctie.

Wees er snel bij en meld je aan!


		Afbeelding van Photo31 Webinar: Charlotte Dumas
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

{ _('Organizer Image')}

Organisator Photo31

Organisator van Photo31 Webinar: Charlotte Dumas

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen