Gratis

Photo31 Webinar: Fotograaf Onbekend met Rob Moorees

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Webinar met Rob Moorees op woensdag 22 september 2021

Over dit evenement

Foto’s uit archieven hebben een bijna magische kracht. Omdat ze zo lang bewaard zijn, is er een reden waarom ze waardevol zijn. Die is meestal gelegen in het onderwerp van de foto. Daar moest een beeld van bewaard blijven en de foto is vaak het enige tastbare wat er nog van over is. Speciaal voor dit gesprek maakte Rob Moorees een monumentale selectie die je meeneemt naar het wezen van het leven en het wezen van de fotografie.

Besproken wordt onder meer de indringendste liefdesfoto aller tijden, de Titanic die nog niet ten onder is gegaan, een gevangene die niet vrij wil komen, de schoonheid van het gruwelijke, een vlindercircus uit vervlogen tijden, het bijna tastbare contact met mensen die in de vergetelheid zijn geraakt, rituelen van vreugde en verdriet en de evolutie van het menselijk enthousiasme.

Fotograaf Rob Moorees werkt voor Spaarnestad Photo, het grootste fotoarchief van Europa waarin archieffoto's uit alle windstreken sinds de uitvinding van de fotografie zijn verzameld. Daaronder bevinden zich veel foto’s uit de fameuze collectie van Life Magazine. Wij spreken met hem over de kracht van archieffoto's, de wonderlijke verhalen daarachter, hoe ze in de loop van de tijd zijn gerijpt en over de exposities en boeken die hij ermee samenstelde. Moorees heeft een neus voor de grootste parels uit archieven, door onbekende fotografen. Zijn blik laat je anders naar foto’s kijken en het gesprek zit vol eye-openers over het wezen van de fotografie.

PROGRAMMA

Photo31 Webinar Fotograaf Onbekend met Rob Moorees 22 september 2021:

1. Link voor inloggen uiterlijk om 19:00 uur beschikbaar via Eventbrite

2. Webinar toegankelijk vanaf 19:45 uur

3. Aanvang Webinar om 20:00 uur

4. Einde uiterlijk 21:30

Tijdens het Webinar is er ruimte voor vragen via de chatfunctie.

Wees er snel bij en meld je aan!

Deelname is gratis.


		Afbeelding van Photo31 Webinar: Fotograaf Onbekend met Rob Moorees
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

{ _('Organizer Image')}

Organisator Photo31

Organisator van Photo31 Webinar: Fotograaf Onbekend met Rob Moorees

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen