Gratis

Photo31 WEBINAR – Infinite Identities, Photography in the Age of Sharing

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Webinar 'Infinite Identities - Photography in the Age of Sharing' met Nanda van den Berg 14 juli 2021

Over dit evenement

Infinite Identities. Photography in the Age of Sharing toont het werk van acht kunstenaars en fotografen, die Instagram gebruiken om hun kunst te ontwikkelen en over hun kunstpraktijk te communiceren. Deze tentoonstelling in Huis Marseille laat zien hoe deze app een extra laag toevoegt aan de kunstwereld door virtueel de plek in te nemen van een atelier, museum of galerie.

Op metaniveau komen onderwerp en werkwijze samen, want ze is volledig digitaal gemaakt ten tijde van de pandemie. Hoe ingrijpend zullen internet en social media het aloude museale proces in de toekomst veranderen? On- en offline ervaringen worden met elkaar vermengd en de virtuele wereld wordt tastbaar vertaald naar autonome museale installaties. De tentoonstelling schetst een beeld van wat de socialmediafotografie op dit moment, in het nog zo jonge tijdperk van Instagram, al aan de ontwikkeling van de kunst bij te dragen heeft.

Nanda van den Berg, directeur van Huis Marseille Museum voor Fotografie, is de curator van deze tentoonstelling. Photo31 zit een uur lang met haar aan tafel voor een goed gesprek over het digitale podium, het sociaal-fotografisch medium, ervaring van kunst en natuurlijk identiteit.

Bij de tentoonstelling verschijnt ook het boek Infinite Identities. Photography in the Age of Sharing. Deze is online verkrijgbaar en in de museumwinkel van Huis Marseille.

De deelnemende kunstenaars zijn: Farah Al Qasimi, Myriam Boulos, Coco Capitan, Martine Gutierrez, Thomas Lohr, Frida Orupabo, Santi Palacios & Nick Sethi.

PROGRAMMA

Photo31 Webinar Infinite Identities met Nanda van den Berg op 14 juli 2021:

Link voor inloggen uiterlijk om 19:00 uur beschikbaar via Eventbrite

Webinar open voor inloggen vanaf 19:45 uur

Aanvang Webinar om 20:00 uur

Einde uiterlijk 21:30

Tijdens het Webinar is er ruimte voor vragen via de chatfunctie.

Wees er snel bij en meld je aan!

Deelname is gratis.


		Afbeelding van Photo31 WEBINAR – Infinite Identities, Photography in the Age of Sharing
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen