Gratis

Photo31 Webinar Piet den Blanken

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Webinar met Piet den Blanken op woensdag 2 juni 2021

Over dit evenement

Documentair fotograaf en fotojournalist Piet den Blanken toont de werkelijkheid achter actuele maatschappelijke spanningen. Van sociale onrust en opmerkelijke arbeidsomstandigheden in Nederland, arrestaties en mensenjacht aan de Europese grenzen, tot burgeroorlogen en prostitutie in Latijns Amerika. Sociaal onrecht is zijn grootste inspiratiebron. Hij onderzoekt en fotografeert wat autoriteiten vaak liever verborgen houden en toont daarmee datgene wat wij anders niet te zien zouden krijgen. Maar ook: hoe mensen voor zichzelf opkomen en voor elkaar kunnen zorgen.

Piet den Blanken fotografeert grenzen tussen landen, grenzen tussen armoede en welvaart en de mensen die daar, in dat niemandsland, bekneld raken. In de jaren tachtig lag daarbij de nadruk op Latijns Amerika en vanaf de jaren negentig zien we het thema van internationale migratie steeds vaker terug in zijn werk. Piet fotografeert al 25 jaar migranten langs de grenzen van Europa. Een thema dat tot op de dag van vandaag actueel is gebleven.

Ook zijn oeuvre aan fotoboeken is indrukwekkend en zeer divers. Piet maakte boeken over de Brabantse identiteit, vrijwillige zorg en het gevangeniswezen, maar ook over de burgeroorlog in El Salvador en prostitutie in Nicaragua. Tentoonstellingen van zijn fotografie waren o.a. te zien in het Vakbondsmuseum in Amsterdam, het Zweedse Arbeits Museum in Norkoping, de Grote Kerk in Breda, Kunsthal in Wenen, het Nationaal Museum van Costa Rica, het Nationaal Museum van Albanië en het Europees Parlement in Brussel.

Te midden van zijn expositie ‘Migratie’ bij de Pennings Foundation in Eindhoven, praat Photo31 een uur lang met Piet over zijn indrukwekkende fotografie en bijzondere ervaringen tijdens zijn loopbaan. Bij deze expositie worden de foto’s gecombineerd met schilderkunst van de Eindhovense beeldend kunstenaar Stijn Peeters, die journalistieke fotografie als inspiratie gebruikt voor zijn werken over de vluchtelingenproblematiek. ‘Migratie’ is te zien van mei t/m juni 2021.

Tijdens het gratis Webinar vraagt Photo31 hem alles over zijn fotografie, reizen en bijzondere ervaringen.

PROGRAMMA

Photo31 Webinar Piet den Blanken 2 juni 2021:

1. Link voor inloggen uiterlijk om 19:00 uur beschikbaar via Eventbrite

2. Webinar open voor inloggen vanaf 19:45 uur

3. Aanvang Webinar om 20:00 uur

4. Einde uiterlijk 21:30

Tijdens het Webinar is er ruimte voor vragen via de chatfunctie.

Wees er snel bij en meld je aan!

Deelname is gratis.


		Afbeelding van Photo31 Webinar Piet den Blanken
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen