Gratis

Photo31 Webinar Popel Coumou

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Webinar met Popel Coumou op woensdag 1 september 2021

Over dit evenement

Het oeuvre van fotograaf-kunstenaar Popel Coumou (1978) kan een eindeloze analyse van perceptie genoemd worden: hoe ordenen wij de zintuiglijke informatie die we van een foto krijgen en welk effect heeft deze rangschikking op ons? Door op subtiele wijze in te grijpen in het fotografische beeld, met slechts papier en licht als hulpmiddel, laat Popel het vertrouwen van de kijker in het eigen observatie- vermogen wankelen.

Het spel met onze waarneming vindt in door Popel zelf gecreëerde ruimtes plaats, of beter gezegd, in wat wij als een ruimte ervaren. Geen van de afgebeelde plaatsen bestaat namelijk echt: ze maakt collages die een combinatie zijn van zelfgemaakte of gevonden afbeeldingen en materialen als papier en klei. Vervolgens voegt ze een extra dimensie toe door de scène gericht te belichten: het platte vlak komt tot leven. Het geheel wordt opnieuw gefotografeerd en uitvergroot. Slechts enkele details, zoals een vingerafdruk op een gekleid stilleven of de schaduw van een papierrand, geven weg dat het door een mens is gemaakt.

Tot 3 oktober 2021 is haar solo tentoonstelling “Papier en Licht” te zien in de project zaal van het Fotomuseum in Den haag. In december 2020 is haar nieuwe boek “Paper and Light” verschenen met een grote selectie van haar werk.

Popel Coumou studeerde in 2004 af aan de Gerrit Rietveld Academie. Sindsdien heeft ze zowel in Nederland als internationaal tentoongesteld en is haar werk in collecties opgenomen zoals o.a. Gemeentemuseum Den Haag, Huis Marseille en Foam in Amsterdam, en vele andere private en publieke collecties. In 2007 won ze de eerste prijs tijdens het festival voor mode en fotografie in Hyeres, Frankrijk.

Haar werk wordt vertegenwoordigd door galerie TORCH Amsterdam.

Tijdens het gratis Webinar vraagt Photo31 haar alles over haar bijzondere manier van fotograferen.

PROGRAMMA

Photo31 Webinar Popel Coumou 1 september 2021:

1. Link voor inloggen uiterlijk om 19:00 uur beschikbaar via Eventbrite

2. Webinar open voor inloggen vanaf 19:45 uur

3. Aanvang Webinar om 20:00 uur

4. Einde uiterlijk 21:30

Tijdens het Webinar is er ruimte voor vragen via de chatfunctie.

Wees er snel bij en meld je aan!

Deelname is gratis.


		Afbeelding van Photo31 Webinar Popel Coumou
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

{ _('Organizer Image')}

Organisator Photo31

Organisator van Photo31 Webinar Popel Coumou

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen