Gratis

Photo31 Webinar Tessa Posthuma de Boer 6 januari 2021

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Webinar met Tessa Posthuma de Boer

Over dit evenement

Door de snelle groei, onze ambities voor de toekomst en de grensoverschrijdende mogelijkheden van online activiteiten is het hoog tijd om Photo020 de landelijke uitstraling te geven die daar bij past. Vanaf 1 november zullen wij daarom verder gaan als Photo31.

Tessa Posthuma de Boer studeerde fotografie aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en studeerde af met een serie indrukwekkende zelfportretten. Daarna ontwikkelde ze zich tot een van Nederlands meest bekende fotografen met eigenzinnige portretten van schrijvers, politici en artiesten. Ze werkte onder meer voor de Volkskrant, PVDA, Ajax, Opzij, NRC, Trouw en veel andere kranten en tijdschriften. Ook publiceerde Tessa een aantal boeken, waaronder “222 schrijvers, literaire portretten” samen met haar vader Eddy Posthuma de Boer.

De laatste tijd houdt ze zich meer bezig met autonoom werk en dit jaar valt ze vooral op door een nieuwe serie prachtige portretten geïnspireerd door de “Cromwell Trilogy” van Engelse auteur Hilary Mantel. Met haar fascinerende collage techniek maakte zij op basis van schilderijen uit de 16e eeuw fotografische portretten van Henry VIII, zijn zes vrouwen, Thomas Cromwell en Thomas More. En ze is nog niet klaar met het onderwerp. Het volgende portret is voor de heruitgave van Mantels “De moord op Margaret Thatcher”.  

Tessa’s werk was onder meer te zien in de Beijwerd in Breda, het Wereldmuseum te Rotterdam, Galeria Miesjka bwa, Bydgoszcz, Polen, de Melkweg Galerie in Amsterdam, en Het literair Museum in Den Haag. De SBK heeft een aantal foto’s van Tessa in de collectie. Ze wordt vertegenwoordigd door de Sandvoort Gallery en door Lumen Photo.

Photo31 vraagt Tessa alles over haar werk, achtergrond en de tentoonstelling. Het webinar is gratis.

www.posthumadeboer.com

PROGRAMMA

Photo31 Webinar Tessa Posthuma de Boer 6 januari 2021:

1. Link voor inloggen uiterlijk om 19:00 uur beschikbaar via Eventbrite

2. Webinar open voor inloggen vanaf 19:45 uur

3. Aanvang Webinar om 20:00 uur

4. Einde uiterlijk 21:30

Tijdens het Webinar is er ruimte voor vragen via de chatfunctie.

Wees er snel bij en meld je aan!

Deelname is gratis.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen