Gratis

Photo31 Webinar: Vincent Mentzel

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Photo31 Webinar met Vincent Mentzel op woensdag 2 maart 2022

Over dit evenement

Op deze 34ste editie van Photo31 zitten wij aan tafel met niemand minder dan Vincent Mentzel, van wie we met een gerust hart kunnen zeggen dat hij tot de meest beeldbepalende fotografen van Nederland behoort. Hij gaf letterlijk het nieuws vorm als fotojournalist en reisde de wereld rond om politieke en andere gebeurtenissen vast te leggen. Bijna veertig jaar lang was Mentzel de staffotograaf van NRC Handelsblad. Hij deed in beeld verslag van het binnenlandse en buitenlandse nieuws en maakte vele reisreportage in onder meer Iran, Portugal, Tibet, Suriname en China. Hij ontving vele onderscheidingen, waaronder de eerste prijs in de categorie ‘Nieuws’ van de World Press Photo. Ook was hij tweevoudig winnaar van de Zilveren Camera.

De Haagse politiek was zijn eerste belangrijke onderwerp. Mentzel zag het Binnenhof als een arena waar het gevecht over de inrichting van de samenleving werd gevoerd. Hij was daarnaast als buitenlandjournalist veel op pad. Zo bezocht hij China maar liefst 16 keer en zag het voor zijn ogen veranderen: van het regime van Mao in 1973 tot de Bende van Vier, tot de bloedig onderdrukte studentenopstanden op Tiananmen Square van mei en juni 1989.

Aan het begin van zijn lange carrière was de fotojournalistiek nog een ondergeschoven kindje. Mede dankzij de inzet van Mentzel groeide het uit tot een krachtig medium met artistieke mogelijkheden. Later kwam zijn werk voor een nieuwe uitdaging te staan, door opkomst van de smartphone en sociale media was iedereen ineens fotojournalist. Zijn oeuvre omspant een tijd die zowel inhoudelijk als praktijkmatig op zijn minst roerig te noemen is. Dat, in combinatie met zijn immer krachtige beelden en visuele verhalen, maakt Vincent Mentzel tot één van de meest interessante en waardevolle fotografen om mee aan tafel te zitten. Photo31 vraagt hem alles over zijn leven als fotograaf te midden van zijn expositie in het Rijksmuseum te Amsterdam.

De expositie “Vincent Mentzel” is te zien van 28 januari tot en met 6 juni in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum.

Het webinar is gratis en Carl De Keyzer is aanwezig in de live chat voor al jullie vragen, dus wacht niet langer en meld je aan!

PROGRAMMA

Photo31 Webinar Vincent Mentzel 2 maart 2022:

1. Link voor inloggen uiterlijk om 19:00 uur beschikbaar via Eventbrite

2. Webinar toegankelijk vanaf 19:45 uur

3. Aanvang Webinar om 20:00 uur

4. Einde uiterlijk 21:30


		Afbeelding van Photo31 Webinar: Vincent Mentzel
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

{ _('Organizer Image')}

Organisator Photo31

Organisator van Photo31 Webinar: Vincent Mentzel

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen