€ 10
Photowalk Macrofotografie in Harmelen

Photowalk Macrofotografie in Harmelen

Venster Acties en details

€ 10

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Stichting "De Kievit"

5 Haanwijk

3481 LH Harmelen

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Ga mee op onze inspirerende Macrofotografie photowalk door De Kievit in Harmelen!

Over dit evenement

In samenwerking met de mentoren van Photo United bieden wij u een inspirerende wandeling door natuurgebied De Kievit in Harmelen. In tegenstelling tot de intensievere workshops gaat het bij deze wandelingen om het opdoen van inspiratie en het krijgen van allerhande tips en fotografisch advies.

Tijdens deze photowalk “Macro fotografie” op dit kleine maar fijne natuurgebiedje focussen we ons op alle fraaie insecten en bloemen die dit gebiedje herbergt. Na deze fotowandeling ga je gegarandeerd naar huis met nieuwe ideeën!

Wat kan je verwachten?

Gedurende deze sessies kun je oefenen met belichting, compositie, gebruik van verschillende standpunten, macro accessoires en dagen wij je uit om over dit soort zaken na te denken voor -en tijdens het fotograferen. Uiteraard staan we voor je klaar om je te helpen bij e.v.t problemen waar je tegenaan loopt en kun je met al jouw vragen bij ons terecht.

Het gaat om een leerzame en gezellige wandeling waarbij je vrij bent al je vragen te stellen die je wellicht al een tijdje bezighouden.

Afbeelding van Photowalk Macrofotografie in Harmelen

Programma

We starten op 11 juni 2022 om 13:00 uur bij de ingang van natuurgebied De Kievit in Harmelen.

Routebeschrijving auto: Als je met de auto komt, houd je Keizershof 21 in Harmelen aan. In deze directe omgeving parkeer je de auto en ga je verder te voet. Tegenover Keizershof 21 en naast de hoekwoning op Bisschopshof 2 zie je een pad lopen achter de huizen op de Bisschopshof. Wanneer je dit pad volgt zie je aan het einde aan je linkerhand het natuur gebied "De Kievit" liggen, en hier zal Jeroen je opwachten.

Routebeschrijving OV: Als je met het OV komt, neem je de trein naar Utrecht of Woerden. Vanaf één van deze stations stap je op Lijn 128 die door Harmelen rijdt. Je stapt uit bij de halte Noordergaard en loopt vanuit deze halte richting het dorp (vanuit Woerden verder door lopen en vanuit Utrecht terug waar je vandaan kwam). Dan kom je langs een fietsenmaker (Venhuis Tweewielers). Hier tegenover loop je het steegje door, ga je het bruggetje over en loop je rechtsaf richting grote paalwoningen met rieten daken welke in het water gebouwd zijn. Aangekomen bij deze paalwoningen sla je linksaf achter de grote boerderij langs (Petronella Hoeve). Hier volg je de weg totdat je aan je rechterhand een nieuwbouwwijk ziet (Keizershof). Deze Keizershof ga je in en loop je uit en dan zie je tegenover Keizershof 21 en naast de hoekwoning op Bisschopshof 2 een pad lopen achter de huizen op de Bisschopshof langs. Wanneer je dit pad volgt zie je aan het einde van dit pad aan je linkerhand het natuurgebied " De Kievit" liggen, en hier zal Jeroen je opwachten. Zorg dat je op tijd bent en laten we er een gezellige wandeling van maken!

Na een korte introductie over je camera waarbij specifieke hulptoetsen en handigheden van je toestel besproken worden gaan we op pad voor de photowalk. Onderweg vertelt professioneel fotograaf Jeroen Stel je alles over de toepassing van verschillende objectieven en hulpmiddelen en geeft hij je tips over onderwerpen en techniek.

Alle laatste informatie sturen we een week van tevoren nog even naar je toe.

Praktische informatie

Locatie: Ingang natuurgebied De Kievit Harmelen

Workshopmentor: Jeroen Stel

Aantal deelnemers: maximaal 15

Niveau: beginnende en ervaren fotografen

Inclusief: koffie & thee bij de start van de wandeling

Tijdstip: van 13:00 tot 16:30 uur

Benodigdheden: een digitale (spiegelreflex)camera, weersbestendige kleding en schoenen

Over Jeroen Stel

Voor Jeroen begint het creatieve proces veelal vanuit technische mogelijkheden. Je hebt een probleemstelling, bijvoorbeeld; hoe licht ik die razendsnelle duikende vogel goed uit zonder torenhoge ISO instellingen te kiezen. Van daaruit gaat hij experimenteren met flitsers en infrarood triggers om tot een perfect eindresultaat te komen. Het liefst werkt hij dan ook projectmatig. Niet lukraak rond fotograferen, maar langere tijd investeren in één onderwerp.

Als workshopleider probeert Jeroen je anders naar je omgeving te laten kijken. Je fotografeert niet zo zeer een onderwerp, maar je fotografeert lijnen, vlakken, structuren en composities. Deze vaardigheden heeft hij reeds opgedaan in zijn vorige carrière als vormgever en probeert hij je bij te brengen. Dit alles overigens zonder het genieten van de natuur te vergeten, want daar draait het uiteraard het meest om.

Meer dan 1.000 workshops heeft hij reeds gegeven in de afgelopen jaren en daarnaast vele fotoreizen begeleid. Door zijn achtergrond als vormgever heeft hij een kundig oog ontwikkeld voor compositie en grafische beeldvorming. Jeroen is technisch zeer onderlegd als het aankomt op kennis van diverse camera merken en helpt je graag op een persoonlijke manier om verder te komen met je fotografie.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Stichting "De Kievit"

5 Haanwijk

3481 LH Harmelen

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen