€ 10
Photowalk Reizen & Straatfotografie in Amsterdam

Photowalk Reizen & Straatfotografie in Amsterdam

Venster Acties en details

€ 10

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Toegangshek Vondelpark (P.C. Hooftstraat)

218 Pieter Cornelisz Hooftstraat

1071 CH Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Ga mee op onze inspirerende Reizen & Straatfotografie photowalk door Amsterdam!

Over dit evenement

In samenwerking met de mentoren van Photo United bieden wij u een inspirerende wandeling door de Amsterdam. In tegenstelling tot de intensievere workshops gaat het bij deze wandelingen om het opdoen van inspiratie en het krijgen van allerhande tips en fotografisch advies.

Tijdens deze photowalk “Reizen en Straatfotografie” door de Amsterdam richten we ons het vertellen van je verhaal binnen de mogelijkheden van de straatfotografie. De stad anders in beeld brengen als met de “standaard plaatjes”. Na deze fotowandeling ga je gegarandeerd naar huis met nieuwe ideeën!

Wat kan je verwachten?

Gedurende deze sessies kun je oefenen met belichting, compositie, gebruik van verschillende standpunten en dagen wij je uit om over dit soort zaken na te denken voor -en tijdens het fotograferen. Uiteraard staan we voor je klaar om je te helpen bij e.v.t problemen waar je tegenaan loopt en kun je met al jouw vragen bij ons terecht.

Het gaat om een leerzame en gezellige wandeling waarbij je vrij bent al je vragen te stellen die je wellicht al een tijdje bezighouden.

Afbeelding van Photowalk Reizen & Straatfotografie in Amsterdam

Programma

We starten op 19 juni om 13:00 uur bij de ingang van het Vondelpark aan de PC Hooftstraat ter hoogte van nr. 183. Na een korte introductie over je camera waarbij specifieke hulptoetsen en handigheden van je toestel besproken worden, gaan we op pad voor de photowalk. Onderweg vertelt professioneel fotograaf Jeroen Stel je alles over de toepassing van verschillende objectieven en hulpmiddelen en geeft hij je tips over onderwerpen en techniek.

Alle laatste informatie sturen we een week van tevoren nog even naar je toe.

Praktische informatie

Locatie: P.C Hooftstraat ter hoogte van nr. 183 bij ingang Vondelpark

Workshopmentor: Jeroen Stel

Aantal deelnemers: maximaal 15

Niveau: beginnende en ervaren fotografen

Inclusief: koffie & thee bij de start van de wandeling

Exclusief: betaald parkeren

Tijdstip: van 13:00 tot 16:30 uur

Benodigdheden: een digitale (spiegelreflex)camera, weersbestendige kleding en schoenen

Over Jeroen Stel

Voor Jeroen begint het creatieve proces veelal vanuit technische mogelijkheden. Je hebt een probleemstelling, bijvoorbeeld; hoe licht ik die razendsnelle duikende vogel goed uit zonder torenhoge ISO instellingen te kiezen. Van daaruit gaat hij experimenteren met flitsers en infrarood triggers om tot een perfect eindresultaat te komen. Het liefst werkt hij dan ook projectmatig. Niet lukraak rond fotograferen, maar langere tijd investeren in één onderwerp.

Als workshopleider probeert Jeroen je anders naar je omgeving te laten kijken. Je fotografeert niet zo zeer een onderwerp, maar je fotografeert lijnen, vlakken, structuren en composities. Deze vaardigheden heeft hij reeds opgedaan in zijn vorige carrière als vormgever en probeert hij je bij te brengen. Dit alles overigens zonder het genieten van de natuur te vergeten, want daar draait het uiteraard het meest om.

Meer dan 1000 workshops heeft hij reeds gegeven in de afgelopen jaren en daarnaast vele fotoreizen begeleid. Door zijn achtergrond als vormgever heeft hij een kundig oog ontwikkeld voor compositie en grafische beeldvorming. Jeroen is technisch zeer onderlegd als het aankomt op kennis van diverse camera merken en helpt je graag op een persoonlijke manier om verder te komen met je fotografie.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Toegangshek Vondelpark (P.C. Hooftstraat)

218 Pieter Cornelisz Hooftstraat

1071 CH Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen