€ 6 – € 12,50

Pianoconcert met daf & ud door BELAN "Harmonie in oost en west"

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Kerkstraat 64

5061 EK Oisterwijk

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Belan bestaat uit drie muzikanten. Alle drie professioneel muzikant met een conservatoriumopleiding, gevlucht naar Nederland in de afgelopen tien jaar. Zang & Daf: Nariman Goran / Gitaar & Ud: Monir Goran / Piano: Ako Taher.

De stijl van Belan
Wat melodie betreft ontleent Belan haar nummers aan de eeuwenlange muzikale tradities die diep in de cultuur zijn geworteld. Zij gebruiken hierbij maqam, een oosterse toonladder. Deze toonladder kenmerkt zich door het gebruik van kwarttonen, vooral bij de zang. Om de muziek voor westerse oren toegankelijk te maken, gebruiken wij harmonie door middel van gitaar en piano. Belan gebruikt verschillende maatsoorten die gebaseerd zijn op maqams. Denk hierbij aan een vrije maatsoort (geen maat), 7/8ste (onregelmatig) en 4/4de (regelmatig). Uit de warme oosterse melodieën, vermengd met westerse klanken, is onze nieuwe stijl geboren: ‘soz’ wat passie betekent. (Spreek uit soos).

Waar gaat de muziek over?
De muziek is gebaseerd op de verhalen die vaak over de liefde en over maatschappelijke onderwerpen gaan. Zo staat de emancipatie van de Koerdische vrouw centraal of gaat een lied over de duizenden mensen die spoorloos verdwenen zijn tijdens de jaren dat Sadam Hoessein regeerde. Het gaat over de regen, een dans, een onbereikbare liefde, een Romeo en Julia-verhaal en de positie van de Koerdische vrouw.

"Belan betekent ‘ontheemd’. Deze naam hebben we gekozen om onze vluchtelingenachtergrond in de naam van de band te laten zien. Wij hebben allen ons land, ons ouderlijk huis, ons ‘nest’ moeten verlaten. Onze wortels en de geschiedenis van het land proberen wij door onze muziek te laten herleven."

Kaartjes a 12,50 euro (incl. een thee of koffie) zijn ook te koop aan de deur vanaf 14.00 uur (6,00 euro voor kinderen tot en met 12 jaar). Vol is vol!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Kerkstraat 64

5061 EK Oisterwijk

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen