€ 0 – € 13,78

Pianoconcert Nadezda Filippova

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Amstelkerk

Amstelveld 10

1017 JD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Concertpianiste Nadezda Filippova ("Nadja") presenteerde vorig jaar haar debuutalbum in de Amstelkerk. Dit jaar komt ze terug met haar fenomenale pianospel.

Zaterdagmiddag 24 maart kunt u in intieme setting genieten van de indrukwekkende concertpianiste Nadezda Filippova en haar veelzijdige programma. De artiest zal u meenemen op een historische muziekreis: van de klassieke werken van W.A. Mozart, de romantiek van R. Schumann, het impressionisme van C. Debussy tot aan enkele moderne werken van J. Widmann en J.P. Waller; alles wordt gespeeld met veel virtuositeit, creativiteit en passie. Nadezda zal elk stuk (in het Nederlands!) inleiden waarmee zij de opbouw en gedachte achter ieder stuk zal uitleggen.

Russische artiesten spreken altijd tot de verbeelding en dat zal bij dit voormalig wonderkind van achter de Oeral niet anders zijn. Op zevenjarige leeftijd speelde Nadezda haar eerste professionele concerten en met slechts negen jaar reisde ze af naar Europa voor haar eerste internationale concerttour. Na haar studie in Rusland en Berlijn, internationale concours en concertervaring in de prominente concertzalen van West-Europa, is ze sinds 2016 woonachtig in Amsterdam waar ze haar stormachtige carrière vervolgt. Nog geen twee maanden na haar verhuizing was ze geselecteerd voor de finale van Dutch Classical Talent 2017-2018 waarmee ze een tournee langs twaalf concertzalen in Nederland speelde en te horen was in diverse radioprogramma’s. Daarnaast kwam in april 2017 haar eerste soloalbum “Illimité” uit met werken van C. Debussy, dat met veel lof is ontvangen.

Zaal open 13.30 uur.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Amstelkerk

Amstelveld 10

1017 JD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen