PianoFest in de Piano Biënnale

Venster Acties

Ticketverkoop is gesloten

Helaas, wij zijn alweer uitverkocht. Niet getreurd, in het najaar komen we weer met een mini-editie. Houd de website in de gaten en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

PianoFest in de Piano Biënnale

PianoFest is terug met een mini-editie in Nijmegen: treed op of volg een mini-masterclass en speel op een prachtige Steinway concertvleugel.

Door PianoFest Amsterdam

Waar en wanneer

Datum en tijd

za. 22 apr. 2023 10:00 - 16:00 CEST

Locatie

Concertgebouw de Vereeniging 2D Keizer Karelplein 6511 NC Nijmegen Netherlands

Beleid voor refunds

Geen refunds

Over dit evenement

Dit jaar is er een bijzondere editie van PianoFest. We organiseren een kleine editie van PianoFest tijdens de Piano Biënnale in Nijmegen op zaterdag 22 april. Tijdens PianoFest kunnen amateurpianisten optreden op een geweldige Steinway concertvleugel in de grote zaal van het Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen. Ook publiek is welkom!

Je kunt spelen wat je wil: jazz, klassiek, pop, lichte muziek, minimal, eigen werk. Ook alle spelniveaus zijn welkom. Of je nu al 30 jaar les hebt, of je hebt jezelf leren spelen via YouTube: meld je aan! Wij willen van je horen. PianoFest is voor iedereen.

Deelnemers kunnen kiezen voor een optreden of voor een mini-masterclass:

 • OPTREDEN ( € 25 ) Het optreden duurt - zoals gebruikelijk bij PianoFest - 5 minuten. Je kiest een stuk uit of een deel van een stuk dat maximaal 5 minuten duurt.
 • MINI-MASTERCLASS ( €55 ) Bij de masterclass speel je ook een stuk van maximaal 5 minuten. Na je optreden krijg je 15 minuten feedback van David Kuyken. David Kuyken is hoofdvakdocent piano aan het Conservatorium van Amsterdam (CvA) en het Koninklijk Conservatorium Den Haag, studieleider toetsinstrumenten (CvA) en studieleider Sweelinck Academie, de nationale opleiding voor jong toptalent.

Bezoekers

Luisteren naar amateurpianisten, is dat nou leuk? Na jaren ervaring kunnen we volmondig zeggen. Ja dat is leuk! Het is geweldig om in een korte tijd een mix aan muziekstijlen en talenten langs te zien komen. En het is ook erg leerzaam en boeiend om naar de masterclasses te luisteren.

De dag is verdeeld in drie blokken, je ziet per blok 6 optredens en 3 mini-masterclasses. En luisteren is helemaal gratis. Je kunt per blok gewoon binnen komen lopen. En meerdere blokken volgen mag natuurlijk ook!

 • BLOK 1: 10.00-11.30 uur
 • BLOK 2: 12.00 -13.30 uur
 • BLOK 14: 00-15.30 uur
 • * de tijden van deze blokken kunnen nog iets gewijzigd worden.

  Hoe werkt het (deelnemers)?

  Kies een tijdsblok

  Bij de aanmelding kies je voor een tijdsblok van anderhalf uur. Nadat alle aanmeldingen binnen zijn, maken wij een schema van de deelnemers en mailen jou je exacte speeltijd.

  Vermeld je repertoire

  In het aanmeldformulier geef je aan welk stuk je wil spelen. Weet je het nog niet precies, geen probleem. Je hebt nog tot 31 maart om je repertoire via mail te wijzigen. Wij checken de duur van je repertoire. Mocht het stuk langer zijn dan 5 minuten, dan krijg je bericht van ons om het aan te passen.

  De dag zelf

  Op de dag zelf kun je van te voren even inspelen. Vlak voor jouw tijdstip word je naar het podium gebracht door een van onze vrijwilligers. Je speelt je repertoire op een prachtige Steinway concertvleugel, neemt een daverend applaus in ontvangst. Daarna kun je lekker in de zaal gaan zitten om naar de andere deelnemers te luisteren.

  Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen

  Over de organisator

  Georganiseerd door
  PianoFest Amsterdam
  Het pianofestival voor de amateurpianist. 
  Uitverkocht