€ 0 – € 60

PianoFest in West

Venster Acties en details

€ 0 – € 60

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

DeLaMar West

Laan van Spartaan 4

1061 MA Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Geen refunds

Beschrijving van het evenement
PianoFest in DeLaMar West

Over dit evenement

Tijdens PianoFest in West kunnen amateurpianisten optreden op een geweldige concertvleugel in DeLaMar West en de workshop 'East meets West' volgen van Rembrandt Frerichs. Ook publiek is welkom!

Bezoekerskaarten*

Een bezoekerskaart is €10 en hiermee heb je toegang tot één blok van circa 2 uur. Je ziet 6 deelnemers, die hun 5-minutenrepertoire spelen op een concertvleugel, een geweldige concertvleugel van Maene. Zij krijgen vervolgens een mini-masterclass van een topdocent.

  • BLOK 1: 9.00-11.00 uur ( jazz/pop/eigen composities, etc.)
  • BLOK 2: 11.20-13.20 uur ( jazz/pop/eigen composities, etc.)
  • BLOK 3: 13.50-15.50 uur (klassiek)
  • BLOK 4: 16.10-18.10 uur (klassiek)

Na afloop van het blok kun je in het caf van het DeLaMar Theater nog een drankje drinken.

Mini-masterclass: € 60*

Je mag ca. 20 minuten schitteren op het hoofdpodium: max. 5-minutenoptreden + een masterclass + max. 5-minutenoptreden. Het laatste optreden wordt opgenomen. Je krijgt hiervan een mooie video, die je na afloop toegestuurd krijgt, incl. de audio van de masterclass.

De masterclasses worden gegeven door twee topdocenten Maartje Meijer (eigen composities/jazz/pop/singer songwriter) in de ochtend en David Kuyken (klassiek repertoire) in de middag. Beide masterclassdocenten zijn verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam.

Workshop "East meets West" van Rembrandt Frerichs : € 25*

Muziek op het snijvlak van jazz, folk en klassiek en where East meets West!

PianoFest is bijzonder trots dat ze deze editie mag rekenen op de medewerking van niemand minder dan pianist Rembrandt Frerichs. Rembrandt is een begrip in de jazzwereld en treedt veelvuldig op in zowel binnen- als buitenland. Een greep uit zijn samenwerkingen laat zien met welk kaliber wij hier te maken hebben: Norma Winston, Paolo Fresu, Chick Corea en meer recent de Iraanse grootheid Kayhan Kalhor.

Tijdens deze workshop zal hij gebruik maken van de haast onuitputtelijke bron van muzikale schatten uit het Midden-Oosten. Een voor velen vaak onbekende wereld, maar met Rembrandt als ijzersterke pleitbezorger.

Maak kennis met verborgen tonaliteiten, ritmes en onverwachte kleurenpracht. De middag zal worden gecombineerd met o.a. een prachtige Anton Walter fortepiano verzorgd door Piano's Maene, een instrument dat door zijn karakter en stemming uitermate veelzijdig is en uitstekend mengt met vele soorten stijlen en instrumenten.

Voor wie? De workshop is toegankelijk voor alle pianisten die uitgedaagd willen worden en zoeken naar nieuwe indrukken. Spelen op gehoor is een pré maar geen absolute vereiste. Durven improviseren is mooi meegenomen maar werk je liever aan de hand van een werk dat je goed kent mag dit ook.

Minimumleeftijd voor de workshop: 15 jaar

* Let op: Om het festival te bezoeken en om deel te nemen aan de masterclasses en de workshop heb je een geldige QR code nodig uit de CoronaCheckApp.


		Afbeelding van PianoFest in West
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

DeLaMar West

Laan van Spartaan 4

1061 MA Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Geen refunds

{ _('Organizer Image')}

Organisator PianoFest Amsterdam

Organisator van PianoFest in West

Het pianofestival voor de amateurpianist. 

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen