Pianorecital  Stéphane De May

Venster Acties

Pianorecital Stéphane De May

Pianorecital Stéphane De May

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

Huis De Min Huis De Min Sint-Katelijnestraat 63 2800 Mechelen Belgium

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.
Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Over dit evenement

  • 2 uren
  • eTicket voor mobiel

Pianorecital Stéphane De May

Stéphane De May is een Belgische pianist die studeerde bij Aquiles Delle Vigne aan de "Ecole Normale Alfred Cortot" in Parijs. In 1990 behaalde hij het Hoger Diploma met felicitaties van de jury. Hij verwierf verder talrijke onderscheidingen waaronder : het Hoger Diploma Notenleer (Koninklijk Conservatorium Brussel 1992), het Diploma Uitvoerend Musicus (Conservatorium Rotterdam 1993), het Hoger Diploma Kamermuziek met de grootste onderscheiding en felicitaties van de jury (Koninklijk Conservatorium van Mons 1999).

Stéphane De May behaalde eveneens internationale prijzen: finalist in het "Zuidhollands Concours" (Leiden 1991), finalist in de "World Piano Competition of Cincinnati" (USA 1992), semi-finalist in het "Internationaal Concours van Val d'Aoste" (Italië 1999), de "J. & W. Pelemans Prijs" (België 2003)...

De nationale en internationale pers heeft zijn publieke optredens alsook zijn CD-opnames met lof onthaald: "Oréades" (werken van Michel Lysight), het De May - Pardoen recital (postmoderne composities voor viool en piano), "Sonates voor fluit en piano" van César Franck en Guillaume Lekeu (met Marc Grauwels), Kamermuziek van Carl Maria Von Weber (met Marc Grauwels, Luc Tooten en Ronald Van Spaendonck).

Hij treedt geregeld op in België, de Verenigde Staten, Italië, Oostenrijk, Frankrijk, Spanje, Nederland, Duitsland, Griekenland,…

Momenteel is hij leraar aan de Muziekacademie van Brussel, het Conservatorium van Leuven naast een gastdocentschap aan het Koninklijk Conservatorium van Luik en een gastprofessoraat aan het Conservatorium van Rotterdam.

Stéphane De May is ook artistiek directeur van het FestiVal d’Anniviers in Zwitserland.

Hij heeft in indrukwekkende discografie en ontvangt hier veel lof over van de nationale en internationale pers.

Zijn opnames van de complete nocturnes evenals de twee pianoconcerten van Chopin onder leiding van Jean-Bernard Pommier worden beschouwd als referentie opnames door de Amerikaanse pers.

Hij voerde meer dan 20 verschillende pianoconcerten uit, van Bach tot Poulenc.

Met zijn Trio Portici (Luc Tooten – Cello & Damien Pardoen Viool) werd hij uitgenodigd om te concerteren voor de officiële reis van de koning en koningin van België in Litouwen in het Koninklijk Paleis.

“Highly desirable Debussy programme that is unique in the catalogue. It is played by highly talented Belgian-based group”

David Denton, The Strad

Stéphane De May, piano

Pianorecital

Zondag 12 februari 2023

15 u. Huis De Min

Sint-Katelijnestraat 63

2800 Mechelen

Volwassenen: € 25,00

-26 jaar: € 20,00

Leerlingen Stedelijk Conservatorium/Muziekschool Wonderful World: € 15,00

Presentatie: Veerle Deknopper

De artiest zal na het concert zijn CD’s signeren. Bekijk hier zijn uitgebreide discografie.

Steun onze concerten

Internationale Muziekschool & Concertorganisatie Wonderful World VZW werkt zonder toelagen of sponsoring. Mogen we u vragen een vrije bijdrage te storten op onze rekening of via de “‘steun ons” link in het menu van onze website.

U kan een bedrag overmaken op onderstaand banknummer met vermelding van "donatie" op naam van:

Internationale Muziekschool & Concertorganisatie Wonderful World VZW:

IBAN BE57 7330 2038 9935

BIC: KREDBEBB