€ 15

Plezier en ontwikkeling | Een goed pedagogisch klimaat in de sport

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Fontys Sporthogeschool

3 Theo Koomenlaan

5644 HZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Iedereen kent ze: de schreeuwende ouders langs de lijn en de trainer die prestaties boven sportplezier stelt. Veel kinderen haken zelfs af als de relatie met hun trainer niet goed is. Tegelijkertijd kent iedereen ook de trainer die er juist in slaagt om een warme band op te bouwen met de spelers in het team en hun ouders. De trainer die een sfeer creëert waarin iedereen na een verloren wedstrijd toch als winnaar naar huis gaat en waardoor spelers elke training als een sportief feestje ervaren!

Over de verschillen in aanpak schreef Marcel van Herpen (Centrum Pedagogisch Contact) het boek ‘Ik de Coach’. Het boek is o.a. omarmd door de jeugdopleiding van PSV, waar Marcel ook de pedagogische begeleiding van de jeugdtrainers verzorgt. Ook wordt het als lesstof gebruikt in de minor Pedagoog in de Sport van Fontys Hogeschool Pedagogiek.

Fontys, PSV, KNVB en Centrum Pedagogisch Contact (CPC) bundelen hun expertise om sportverenigingen en trainers/coaches te ondersteunen bij het creëren van een omgeving waarin kinderen op een goede, fijne en verantwoorde manier kunnen sporten.

Voor trainers, coaches en leiders

Op 18 september a.s. organiseren deze partijen een avond die speciaal bedoeld is voor trainers, coaches en leiders van sportverenigingen in en rondom Eindhoven.Op die avond krijgen de deelnemers inzichten over wat essentieel is in de begeleiding van kinderen. Er worden handvatten aangereikt die de trainers/coaches beter in staat stellen een pedagogisch klimaat te creëren tijdens sportactiviteiten. Een klimaat waarmee een positieve bijdrage geleverd kan worden aan het plezier en de ontwikkeling van (jonge) spelers.

inhoud - 18 september

Allereerst leidt Marcel van Herpen de avond in met een inspirerend verhaal rondom zijn ervaringen als pedagoog in de sport’. Middels aansprekende en herkenbare voorbeelden neemt hij je mee naar andere mogelijkheden om met kinderen en ouders om te gaan.

Ook levert voormalig profvoetballer Björn van der Doelen een bijdrage aan deze inspiratieavond. Zijn voetbalcarrière, maar ook zijn muzikale ontwikkeling zullen onderwerp van gesprek zijn.

Daarna schetsen de partners KNVB (trainer/coach-opleidingen en clubondersteuning), Fontys (pedagogisch en didactisch) en PSV (pedagogiek als uitgangspunt bij een profclub) het beeld van de mogelijkheden om invulling te geven aan jouw mogelijke behoefte.

Tot slot zullen de meest dringende vragen beantwoord worden en het aanbod voor een mogelijk vervolgtraject geschetst worden.

Wat levert deze avond op?

Deze inspiratieavond geeft de aanwezigen inzichten om de omgang met kinderen en ouders te verbeteren. Na afloop heeft iedereen de mogelijkheid om zich aan te melden voor een prachtig traject, waarin de deelnemer wordt voorzien van tools om het pedagogisch klimaat in de eigen sportvereniging te verbeteren!

Programma

19.00 Inloop en ontvangst

19.30 Inspiratieverhaal door Marcel v. Herpen & Björn vd Doelen

20.30Proeflokalen

21.15Plenaire afsluiting

21.30 Netwerkborrel

Locatie: Fontys Sporthogeschool; Theo Koomenlaan 3; 5644 HZ Eindhoven

Tijden: van 19.00 (inloop) tot 21.30 (drankje)
Kosten: € 15,- p.p. (incl. het boek “Ik, de coach” van Marcel van Herpen)

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Fontys Sporthogeschool

3 Theo Koomenlaan

5644 HZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen