Gratis

PO-Seminar: 'De digitale leeromgeving in de praktijk'

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Kantoor Expanding Visions

Zeeweg 5

1271 VV Huizen

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Het leren met IT is inmiddels niet meer weg te denken uit onze moderne maatschappij. Iedereen moet daarbij in zijn eigen tempo kunnen groeien zonder dat dit extra inspanning en tijd kost. Een digitale leeromgeving speelt hierbij een belangrijke rol om educatieve content overal, snel, flexibel en veilig te ontsluiten.

De leerkracht moet zelf aan het stuur kunnen zitten zonder gehinderd te worden door technische rompslomp en lange leertrajecten. Het leren en samenwerken met een digitale leeromgeving moet makkelijk en vooral leuk zijn voor leerkrachten én leerlingen.

En hoe zit het met de digitale werkomgeving waarmee de organisatorische processen ondersteund worden? Is een geïntegreerde digitale leer- en werkomgeving de oplossing?

Welk platform voldoet hieraan? Wat is daarbij een geschikt device? Een desktop, laptop, tablet of Chromebook of…? Wat kan ik met Google's G Suite for Education en Classroom?

In een tijdsbestek van twee uur geven wij u praktische handvatten en demonstreren wij u een digitale leeromgeving die hieraan voldoet.Programma

15:30 - 16:00 uur : Ontvangst met thee en koffie.

16:00 - 16:30 uur: ‘De digitale leer- en werkomgeving in relatie tot een ELO’Spraakverwarring ten top? Wat is het en wat zijn de verschillen? Een compleet kant-en-klare DLWO is (nog) niet te koop. Welke uitdagingen moeten opgelost worden? De voor- en nadelen van een geïntegreerde oplossing versus een samengestelde oplossing. Is één architectuur haalbaar? Wordt het Microsoft of Google, een laptop of Chromebook of ...?

Leerpunten en valkuilen uit de praktijk.

Spreker : Marcel de Jager, IT regisseur van Expanding Visions

16:30 - 16:50 uur: 'Classroom, de ELO van Google'

Het hoe en waarom van Google Classroom als ELO.

Spreker : Gràinne Phelan, Programme Manager G Suite for Education, Google

16:50 - 17:10 uur: Pauze

17:10 - 17:30 uur : Het waarom (nut en noodzaak)van een Digitale Leeromgeving.

Een praktijkcase waarbij Onderwijs Primair in een bestek van 3 maanden 16 scholen voorzag van een digitale leeromgeving inclusief 1.200 Chromebooks. Praktische tips en leerpunten.

Spreker: Rogier van Toorn, Hoofd ICT, Stichting Onderwijs Pimair

17:30 - 18:00 uur: 'Demonstratie van een digitale leeromgeving'

Vanuit een praktijkcase in het onderwijs is Aerobe DLO ontwikkeld. Dit is een digitale leeromgeving (DLO) die gepersonaliseerd lesgeven ondersteunt. Aerobe DLO maakt gebruik van Google's G Suite for Education en Google Classroom. In deze sessie wordt gedemonstreerd hoe deze DLO werkt icm Google Classroom.

Spreker : Maarten van Hout, CTO van Aerobe

18:15 - 19:00 uur: Aziatische snacks en drankjes.

Voor wie bedoeld?

Deelname aan dit seminar is uitsluitend mogelijk voor bestuurders, beleidsmedewerkers, ICT-coördinatoren en directieleden van PO/SO instellingen.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Kantoor Expanding Visions

Zeeweg 5

1271 VV Huizen

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen