€ 5

Poëzieweek: Dean Bowen meets Antjie Krog

Venster Acties en details

€ 5

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
In het hart van de Poëzieweek brengen Bibliotheek Rotterdam en Poetry International samen met Dean Bowen een actueel poëzieprogramma.

Over dit evenement

In het hart van de Poëzieweek brengen Bibliotheek Rotterdam en Poetry International samen met Dean Bowen, performer, programmeur en voormalig stadsdichter van Rotterdam een actueel poëzieprogramma.

Als host van de middag heeft Bowen bijzondere gasten uit binnen- en buitenland uitgenodigd. Special guest is de beroemde Zuid-Afrikaanse dichter Antjie Krog. Het wordt een intieme en inspirerende middag vol taal, over identiteit, schoonheid, verzet en natuurlijk over de natuur, het thema van de Poëzieweek.

Antjie Krogs poëzie is menselijk, inlevend en rijk aan beelden en verwijzingen naar de realiteit en dan met name de realiteit van haar land, Zuid-Afrika. Politiek, liefde, ongelijkheid en identiteit spelen een prominente rol in haar indrukwekkende gedichten. Met ieder gedicht opnieuw zoekt Antjie Krog naar een nieuwe taal om de alledaagse vaak harde werkelijkheid van Zuid-Afrika en haar eigen positie daarin tot uitdrukking te brengen. Ze is als geen andere dichter in staat om een individuele betrokkenheid in een universeel perspectief te veranderen.

Natuurtalenten in de bibliotheek

Bibliotheek Rotterdam presenteert samen met Poetry International, Poetry Circle Nowhere en de Poeëtenclub een mooi programma met (wereld)beroemde dichters, woordkunstenaars en aanstormende natuurtalenten. Laat je inspireren of doe mee met een poëzie-workshop bij jouw in de buurt. Bekijk het volledige programma op de website.

Dit evenement is georganiseerd in samenwerking met Poetry International

  • Locatie: Online*
  • Toegang: €5,00

*Wanneer de maatregelen het toelaten is dit evenement ook live te volgen in het Bibliotheektheater.  Kijk hier voor meer informatie.

Beeld: Hielke Grootendorst (2018)

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Organisator Bibliotheek Rotterdam

Organisator van Poëzieweek: Dean Bowen meets Antjie Krog

Een van de drukstbezochte plekken van Rotterdam is de bibliotheek: hét kenniscentrum en culturele podium van Rotterdam. Natuurlijk kun je boeken, muziek en films lenen, maar ook voor activiteiten, workshops, goede studie- of werkruimte, het huren van een zaal of bijwonen van een voorstelling ben je welkom.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen