Gratis

Politiek Cafe: Plek zat in de stad?

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Kargadoor

36 Oudegracht

3511 AP Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Wachtrijen, hoge verkoopprijzen en oneindige eisen: de woningmarkt staat centraal tijdens dit Politiek Cafe!

Over dit evenement

Een fijne plek om te wonen is niet makkelijk te vinden. Dat is een dagelijkse werkelijkheid voor mensen die in de wachtrij staan voor een sociale huurwoning, starters die op de koopmarkt overboden worden en nog veel andere inwoners van Utrecht.

Ondertussen blijft de stad groeien. De centrale ligging heeft een aanzuigende werking voor mensen uit het hele land. Is er nog wel ruimte over voor (betaalbare) groei van de stad of moeten we uitwijken naar nieuwe wijken in het groen? De gemeente zet in op 'inbreiding': nieuwe woningen bouwen binnen de stad.

Op woensdag 20 oktober om 20 uur organiseren GroenLinks Utrecht en de PvdA Utrecht samen hierover een Politiek Café / Rood Café. Deze is zowel hier online te bekijken op https://youtu.be/qcnkpVnw-fk als live in de Kargadoor.

De PolCa wordt in hybride vorm georganiseerd.

* Belangrijk!

- Politiek Cafe is gratis toegankelijk maar met reservering.

- Controle van QR-code en I.D. is verplicht. Dit wordt aan de deur gedaan.

- Heb je gereserveerd maar heb je toch klachten? Wees verstandig en blijf thuis!

- Politiek Cafe is rolstoeltoegankelijk.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Kargadoor

36 Oudegracht

3511 AP Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

{ _('Organizer Image')}

Organisator De Kargadoor

Organisator van Politiek Cafe: Plek zat in de stad?

Laat je horen! De Kargadoor is een plek om te horen en gehoord te worden. Wij geloven dat Utrecht een podium nodig heeft om naar elkaar te luisteren en elkaar te begrijpen. We zien de noodzaak maatschappelijke verschillen in de samenleving te overbruggen om samen, als één geluid, verandering teweeg te brengen.

Al 60 jaar dient De Kargadoor als dé verbindende factor in de stad. We inspireren, verrijken en zetten aan tot nadenken door samen te werken met maatschappelijke organisaties en een broedplaats te creëren voor onafhankelijke makers. Dit doen we met ruim 40 vrijwilligers die uit alle hoeken van Utrecht samenwonen om de visie van De Kargadoor uit te dragen.

Die visie is: anders! Wij geloven in de underdogs, in de doeners die durven en de stemmen die net wat anders laten horen. Met een divers maatschappelijk en cultureel programma bieden we deze verhalen een podium of stellen we kantoor- en vergaderruimtes open om verhalen te laten ontwikkelen en te broeien. Het kan, bij De Kargadoor.


 

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen