Gratis

Politiek Café | ‘Verduurzamen als Utrechts bedrijf: #Hoedan?’

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Kargadoor

36 Oudegracht

3511 AP Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Lokaal gesprek over het verduurzamen van Utrechtse bedrijven. Ga ontmoeten en neem deel aan deze dialoog!

Over dit evenement

Hoe ambitie en realisme zich tot elkaar verhouden

De meeste bedrijven op Utrechtse industrieterreinen moeten aan de slag met verduurzaming. Soms staan ze te springen, bij anderen gaat het schoorvoetend. Vooral voor kleinere bedrijven kan het een hele opgave zijn. De financiële consequenties kunnen groot zijn en er zijn vaak belemmeringen.

Wat zijn de politieke en bestuurlijke ambities rondom verduurzaming van bedrijven? En hoe realistisch zijn die ambities volgens bedrijven zelf? Wat maakt dat bedrijven wel of juist niet al aan de slag zijn gegaan met verduurzaming? En wat vind jij dat de rol van bedrijven zou moeten zijn?

Op woensdagavond 9 februari gaan we vanaf 20.00 uur met verschillende partijen in gesprek over deze vragen. We geven bedrijven, ambtenaren van de gemeente Utrecht en het huidige raadslid Milieu van GroenLinks Utrecht het woord. Ook nodigen we bezoekers en kijkers uit om deel te nemen aan de discussie. We verwachten dat er vanwege de anderhalve-meter maatregel beperkt plek zal zijn in de zaal. Wil je er live bij zijn, meldt je dan aan. De PolCa zal ook thuis te bekijken zijn via een livestream.

* Belangrijk!

- Controle van QR-code en I.D. is voor iedereen verplicht.

- Heb je toch klachten? Wees verstandig en blijf thuis!

- Dit evenement is rolstoeltoegankelijk.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Kargadoor

36 Oudegracht

3511 AP Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

{ _('Organizer Image')}

Organisator De Kargadoor

Organisator van Politiek Café | ‘Verduurzamen als Utrechts bedrijf: #Hoedan?’

Laat je horen! De Kargadoor is een plek om te horen en gehoord te worden. Wij geloven dat Utrecht een podium nodig heeft om naar elkaar te luisteren en elkaar te begrijpen. We zien de noodzaak maatschappelijke verschillen in de samenleving te overbruggen om samen, als één geluid, verandering teweeg te brengen.

Al 60 jaar dient De Kargadoor als dé verbindende factor in de stad. We inspireren, verrijken en zetten aan tot nadenken door samen te werken met maatschappelijke organisaties en een broedplaats te creëren voor onafhankelijke makers. Dit doen we met ruim 40 vrijwilligers die uit alle hoeken van Utrecht samenwonen om de visie van De Kargadoor uit te dragen.

Die visie is: anders! Wij geloven in de underdogs, in de doeners die durven en de stemmen die net wat anders laten horen. Met een divers maatschappelijk en cultureel programma bieden we deze verhalen een podium of stellen we kantoor- en vergaderruimtes open om verhalen te laten ontwikkelen en te broeien. Het kan, bij De Kargadoor.


 

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen