Pop-up restaurant Ceviche Papi zaterdag 29 februari

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Metro City Kitchen

15 Jaarbeursplein

3521 AM Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Pop-up restaurant Ceviche Papi!! Schrikkeljaar zaterdag 29 februari!!

Over dit evenement

Menu

Mijn Peru en mijn Nederland

Voorgerecht

Tiradito

Zeebaars | parmezaan truffel tijgermelk | aardappel chips

Tussengerecht

Causa Limeña

garnalen | rivierkreeft | causa limeña | bisque

Hoofdgerecht

Quinoto a la huancaina

quinua | huancaina saus | lomo saltado

Dessert

paarse mais | zoete aardappel | chicha morada

Menu uitschrijving

De volgende pop-up wordt gevierd op 29 februari. Dit is een speciale datum, want het is schrikkel jaar. Deze dag is er eens in de 4 jaar en daarom is dit menu is ook heel speciaal en verrassend. De naam van het menu, ‘Mijn Peru en mijn Nederland’ heeft te maken met een product dat in beide landen wordt geproduceerd. “De aardappelen.” In Peru zijn er meer dan 5000 soorten aardappelen. Hierdoor heeft Peru de meeste diversiteit in aardappelen van de hele wereld. Veel van deze aardappelen groeien ook in Nederland. Daarom wordt in dit menu in elk gerecht een andere aardappelsoort verwerkt.

We beginnen het menu met een Tiradito. Tiradito is een gerecht dat op dit moment populier begint te worden in NL, want het is het nieuwe sexy nichtje van de Ceviche. Deze keer maak ik een tijgermelk met Parmezaanse kaas en truffel, met daarbij coquille en witte vis en een krokant van aardappel.

Het tussengerecht is een Causa Limeña. Dit is een aardappelpuree met aji amarillo en limoensap, met daar bovenop een tartaar van gamba’s, rivierkreeften en een warme bisque. Het is dus een lauwwarm gerecht.

Als hoofdgerecht maak ik een quinoto met huancainasaus. Quinoto is eigenlijk quinua die smeuïg is als een risotto. De smeuïgheid komt door de huacainasaus. Dit is een saus op basis van aji amarillo en melk. Bovenop de quinoto serveer ik een mijn lievilings gerechten, Lomo saltado. Dit gerecht komt uit de Nikkei keuken. Nikkei is een mix tussen de Peruaanse en de Japanse keuken. Deze combinatie is echt top!

Tot slot een dessert om deze avond feestelijk af te sluiten! Zoete aardappel crème, zoete aardappel krokant, ijs van chicha morada en een cake van paarse maiz.

Ik zie jullie allemaal graag zaterdag 29 februari om deze speciale dag samen te vieren. Zoals je van ons gewend bent wordt het een avond met lekkere Latin music en een Zuid-Amerikaanse sfeer!!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Metro City Kitchen

15 Jaarbeursplein

3521 AM Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen