€ 39

Pop-up restaurant Ceviche Papi zaterdag 30 november

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Metro City Kitchen

15 Jaarbeursplein

3521 AM Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Menu Mi querida Lima Mijn liefde voor Lima

Over dit evenement

Menu

Mi querida Lima

Mijn liefde voor Lima

Voorgerecht

Ceviche clasico

Zeebaars | Ceviche Papi tijgermelk | zoet aardappel | canchita | choclo | rode ui

Tussengerecht

Anticucho

Flat iron steak | aardappel | oma's chimichurri

Hoofdgerecht

Aji de pollo

Kip | aji de gallina saus | aardappel | zwarte olijven

Dessert

Combinado

Arroz con leche | mazamorra morada

Dit menu is geïnspireerd op Lima, de hoofdstad van Peru. Lima is een stad met meer dan 9 miljoen inwoners en is multicultureel. Dit is de stad waar ik ben opgegroeid en waar ik veel smaken, geuren, en ervaringen in mijn leven heb opgebouwd.

Ik begin dit menu met een Ceviche Clasico, want de ceviche is mijn baby geworden. Het is het gerecht waarmee ik alles ben begonnen in Nederland en daardoor ook de naam van mijn bedrijf. Ceviche is een simpel gerecht met veel smaak en mogelijkheden. Peruanen kunnen wel elke dag Ceviche eten! Het is een gerecht dat je eet met familie, vrienden, collega's, als je iets te vieren hebt, of als je verdrietig bent, als je geslaagd bent, of toch niet. Er is altijd wel een reden om een 'cevichito con sus chelas bien heladas' te eten (dit betekent: een ceviche met heel koud bier erbij). In Peru heeft elk restaurant zijn eigen geheim achter de tijgermelk die ze gebruiken, elke huisvrouw heeft een geheim ingrediënt dat nooit verteld wordt aan vreemden en zo heb ik ook mijn eigen tijgermelk; De Ceviche Papi tijgermelk.

Lima is een chaotische stad met veel auto's, combi's, motors en van alles nog wat, eetkraampjes, marktkraampjes en straatverkopers. Hierdoor is het een kleurrijke stad. Dit brengt me bij het tussengerecht, 'Anticuchos'. Anticuchos is een gerecht gemaakt van de hart van de koe, met choclo (Peruaanse mais) en aardappel op een stokje. 's Avonds zie je op iedere hoek van de straat een vrouw achter een kleine bbq staan. Ze zwaait met een waaier om het vuur van de bbq groter te maken. Je ruikt de geur meters verderop, een unike geur die je naar zich toe trekt. Je eet de Anticucho staand naast de bbq en je vraagt er een pittige sausjes bij. Elke anticuchera heeft zijn eigen sausjes en daarvoor gaan de mensen speciaal naar hun favoriete kraampje. Ik ga in plaats van koeienharten flat iron steak gebruiken, met aardappelen en een chimichurri die mijn mamama me heeft geleerd.

- Mijn oma komt uit Argentinie en van haar heb ik veel gerechten en technieken geleerd. Ik heb geleerd dat je voor sommige gerechten geduld moet hebben en de tijd moet nemen. Als je mijn oma in de keuken zou zien, dan zag je een vrouw die haar hart in elk gerecht stopte, elke dag weer. Ik vond altijd alles wat zij maakte lekker. -

Het hoofdgerecht komt van de criolle keuken: Aji de pollo. Het originele gerecht wordt gemaakt van een hen, maar ik ga kip gebruiken. Dit gerecht komt uit de tijd van de slaven. Zij kregen alleen de resten van de kip te eten en ze maakten daar een saus bij van oud brood. In de loop der tijd werd dit gerecht verbeterd. Nu is het een saus op basis van aji amarillo, melk, parmezaanse kaas, noten en brood. We serveren het met zwarte olijven, gekookt ei en rijst, maar ik heb er een twist aan gegeven. Het blijft dus nog een verrassing voor jullie!

We sluiten de avond af met mijn lievelingdessert. Ik hou persoonlijk niet heel veel van zoet, maar el combinado is werkelijk verrukkelijk. Het is een rijstepap met mazamorramorada. Dat is een dikke saus gemaakt van paarse mais en fruit. Deze combinatie is superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr lekker. Ik kon hier kilo's van eten, totdat ik niet meer kon lopen. Dit is ook een gerecht dat je op straat kan kopen. Voor de deur van de supermarkt stonden bijvoorbeeld altijd vrouwen met twee mega grote pannen vol met arroz con leche en mazamorramorada. Wanneer de deksel van de pan ging, kwam de heerlijke geur van kaneel, suiker en fruit je tegemoet. Het water liep je in de mond en je kon niet anders dan een portie kopen.

Ik hoop jullie met dit menu mee te mogen naar Lima, de stad van mijn hart. We gaan er samen een leuke avond van maken!

Veel liefs

Ceviche Papi

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Metro City Kitchen

15 Jaarbeursplein

3521 AM Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen