Pop-up restaurant Ceviche Papi zaterdag 5 september

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Metro City Kitchen

15 Jaarbeursplein

3521 AM Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Pop-up restaurant Ceviche Papi Zaterdag 5 september

Over dit evenement

Menu

Black tiradito

Zeebaars | inktvis | mais | avocado | sjalot | inktvis tijgermelk

Causa Chifera

Charsiu pork | causa limea | wortel | sugarsnaps | brocoli | chifa saus

Arroz con pato

Eend | rijst | wortel | doperwten | chalaca

Paarse mais

Citroen paarse maiscake | paarse mais ijs | koriander crumble

Na een lange tijd van onzekerheid en pijn, met het rare gevoel door mensen niet te mogen zien of te mogen aanraken, komen we langzaam terug naar ons ‘voorlopig‘ normale leven. Met alsnog een afstaand van 1,5m, wat ik persoonlijk heel moeilijk vind. Ik ben gewend om veel mensen om me heen te hebben, mensen te knuffelen en te genieten van gezelligheid. Daarom besloot ik om weer terug te komen met de ‘Ceviche Papi’ avonden. Zo kunnen we toch een beetje samen genieten van een Peruaanse avond, met de muziek en het eten dat jullie gewend zijn van Ceviche Papi. We gaan er weer een geniale avond van maken, met veel gezelligheid, ondanks de 1.5m voor iedereen!

Ik heb dit menu gekozen, om jullie verschillende smaken en invloeden binnen de Peruaanse keuken laten ontdekken. Zoals jullie gewend zijn, is er natuurlijk een ceviche in dit hele nieuwe menu.

We beginnen met een Tiradito. Tiradito is het nieuwe SEXY nichtje van de Ceviche. ‘Tiradito’ betekent ‘liggend’ in het Spaans. Dit betekent dat elk ingrediënt letterlijk op het bord ligt en je dus alle ingrediënten precies kunt zien. In dit geval is het een sashimi gesneden zeebaars, met een tartaar van inktvis en een tijgermelk die een zwarte kleur krijgt door de inkt van de inktvis. Daarbij de knallende kleuren van mais en avocado die, naast dat ze er mooi uit zien, extra smaken aan het gerecht toevoegen.

Het volgende gerecht is een causa chifera. Causa is een aardappelpuree op smaak gebracht met aji amarillo, limoen, olijfolie, zout en pepper. Aji amarillo is de meeste gebruikte peper in de Peruaanse keuken. Ik houd van deze peper, het zit in mijn DNA. Het is niet pittig, dus wees niet bang. En natuurlijk, wat is chifera? Deze keuken is ontstaan door invloeden uit China, Vietnam en/of korea. Er zijn gerechten uit deze keukens die aangepast zijn met Peruaanse producten en hierdoor is een speciale keuken onstaan: ‘de Chifa’s’.

Arroz con Pato. Dit gerecht kom uit het noorden van Peru. Het is een explosie van smaken. Rijst, wijn, bier, chicha de jora, koriander, aji amarillo, eend en natuurlijk kan de chalaca niet ontbreken. Chalaca is een frisse salade met rode ui, koriander en limoensap.

Het laatste gerecht is geïnspireerd op een van mijn lievelingsdrankjes: ‘Chicha morada’. Het is gemaakt van paarse mais en het is zoet en zuur tegelijk. Het is eigenlijk van zichzelf al een dessert. Ik ga jullie proberen te verrassen met dit drankje verwerkt in een dessert.

Als je speciale dieet wensen of allergieën hebt, is dat geen probleem. Alles kan bij Ceviche Papi. Meld dit graag bij je reservering en ik regel een top menu voor je.

Ik zie jullie 5 September, We gaan een mooi feest van maken samen.

Con mucho amor

Ceviche Papi.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Metro City Kitchen

15 Jaarbeursplein

3521 AM Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen